Реферът на Лудогорец – Славия бил с всичкия си, сам взел решенията. На полувремето баща му се обадил и го нахокал

лудогорец - славия

Стефан Апостолов сам е взел скандалното решение да изгони вратаря на “Славия” Андонис Стериякис още в 41-ата минута при гостуването на “Лудогорец”. Това признал депутатът от ГЕРБ в конферентна връзка със съдийската комисия на БФС, която го изхвърли за неопределено време. Според запознати под въпрос е дори статутът му на международен арбитър.

“Ще видите колко време ще отсъства, няма да е за кратко”, обясни шефът на съдиите Йордан Сталев.

По време на мача се създаде впечатление, че някой подсказва на Апостолов да вдигне червен картон, след като той остави играта да продължи за около 30 секунди, преди да вземе решението си.

Асистентът Красимир Миланов и четвъртият рефер Георги Гинчев обаче не се опитали да “помагат” на Апостолов.

Той бил дори крайно убеден, че е постъпил правилно, като е вдигнал червен картон на вратаря за

игра с бедро

след нескопосан

опит да бъде

прехвърлен

от Джоди Лукоки.

На полувремето обаче се обадил баща му Апостол Апостолов-Поли, бивш елитен арбитър и настоящ кмет на Симитли, който му обяснил, че е сътворил огромна глупост.

Така през второто полувреме арбитърът просто изчезна от терена. Започна да обърква картоните, дори и помощниците му. При отменения абсолютно кристален гол на “Лудогорец” отвърнал на асистента си Петър Джугански, че има втори пас, и той вдигна флага.

И в този момент Апостолов допусна още по-фатална грешка, като поднови играта, а Вандерсон целуваше гаджето си заради попадението. И бразилецът се върна обратно на терена, като това е задължително жълт картон. Това се учи в първите уроци по съдийство.

Заради това двамата асистенти не са получили ниски оценки от наблюдателя Георги Йорданов, който е заместник-шеф на съдийската комисия, и няма проблеми да останат в нарядите.

В крайна сметка двубоят завърши 0:0, като това остави “Левски” на върха в класирането и струва мястото на наставника на разградчани Стойчо Стоев, който бе уволнен веднага след последния сигнал на Апостолов.

Стефан Апостолов е роден на 28 февруари 1988 г. в Благоевград. Дебютира като арбитър в елитната ни група на 24 октомври 2010 година, или само на 22 години, на двубоя “Локомотив” (София) – “Видима Раковски” (2:1).

Двубоят в Разград бе неговият 81-и в елитната ни група. От началото на сезона обаче бе едва третият му от шест кръга. В първия той ръководи ЦСКА-София – “Етър” 2:2 в София и след това в третия бе главен на “Ботев” (Враца) – “Локомотив” (Пловдив) 1:4.

От 2017 година той е в списъка и на международните ни съдии, но все още не е качил в категория, а стои в най-ниската на УЕФА, което е нормално, след като все още минава за надежда.

Апостолов през тази есен получи едва второто си назначение в евротурнирите, като свири на “Будучност” (Подгорица) – “Флора” (Талин) от първия предварителен кръг на Лига Европа. В дебюта си той направи фурор с три дузпи в последните минути на двубоя “Розенборг” (Норвегия) – “Валур” (Исландия) и доста сериозно бе подложен на критика по цял свят.

“Розенборг” победи с 3:1 в двубоя, след което заваляха острите думи по адрес на съдийството.

На изборите през 2017 година точно Апостолов предизвика

най-голямото

разместване в

партийна листа Той бе последен – 22-и в тази на ГЕРБ за Благоевградска област.

Във вота обаче получи 6637 преференции, главно от Симитли и това го вкара в парламента.

Там се прочу с доста нескопосаното си четене на приемането на закона за спорта.

Апостолов вероятно ще се кандидатира и на следващите избори. А баща му е твърд фаворит за пореден мандат в Симитли. На последния вот никой не издигна кандидат срещу него и той спечели с 100% от гласовете.

 

24 часа


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ