Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков ще извика отново халфа на ЦСКА Кристиян Малинов, съобщава вестник „Тема Спорт“. Енергичният полузащитник ще е сред избраниците на Бала за евроквалификацията с Англия на 7 септември на „Уембли“ и контролата с Ейре в Дъблин три дни по-късно.

Юношата на Литекс направи силни мачове напоследък, като след победата над Арда бе сериозно похвален от Люпко Петрович. Той го нарече „маратонец“. Този сезон той не игра само в откриващия кръг на първенството срещу Етър заради наказание от миналия сезон.

Полузащитникът на „червените“ бе в групата на Балъков и при дебютните му повиквателни за мачовете с Чехия и Косово. Тогава сред избраниците му бяха още двама играчи на тима – защитниците Николай Бодуров и Иван Турицов. Тогава те обаче отпаднаха заради контузии.

Сега Бодуров, въпреки че не попада в групата на червените, може пак да е сред повиканите от Балъков за мачовете с Англия и Ейре. Той бе сред най-стабилните играчи в националния по времето на бившия селекционер Петър Хубчев.