Локо (Пд) се справя по-добре от Левски и ЦСКА, нищо, че няма парите им, твърди човек от „Лаута“

7 Dni Sport19.08.2019
31

Чавдар Цветков, съветникът на президента на Локомотив (Пловдив), сподели мнението си за успехите на „смърфовете“, а говори и по други актуални теми. Той разкри, че черно-белите се справят по-добре от грандовете, защото имат по-добра политика.

„Поздравявам нашите момчета, треньорското ръководство. Локомотив спечели, въпреки отпадането. Представихме се достойно. Градим отбор вече втора година. Имаме и млади, и опитни. Малко и късметът ни избяга.

Срещите със Спартак бяха много интересни. Момчетата добиха опит. Догодина, ако се класираме, а аз съм сигурен, че ще се класираме, това ще е от голяма полза. Благодаря на нашата публика.

Първият мач със Страсбург се разви лошо. Но момчета се бориха докрай. Във Франция можехме да ги вкараме под напрежение, ако Езе беше вкарал.

В България всеки иска веднага успехи. Отбор се гради трудно. На един треньор трябва да му се даде шанс да работи поне 2-3 години. Тук заслугата е на нашия президент Христо Крушарски, който изтърпя всичко стоически.

Ние направихме малко надграждане. Сега се нуждаем още от един – двама. Но с привличането на Витанов и Жоро Илиев, надградихме. Ние не разполагаме с ресурса на Лудогорец, Левски и ЦСКА. Но нашата политика е правилна – с по-малко средства и много труд от футболистите.

Аз съм приятел с Георги Иванов от много години. В отлични отношения сме.

Първата година на Акрапович беше страшно с идването на проби – може би 15-16 футболиста. Сега това сме го свели до минимум. Нормално е треньорът да иска да ги види. Сега отборът имаше основа. С привличането на Витанов и Жоро Илиев, отборът е окомплектован. Трябват ни още един в средата на терена и универсален бек.

На един треньор трябва да му се даде шанс 2-3 години, за да се видят резултатите. При нас първите 2-3 месеца всяка седмица уволняваха Акрапович. Но собственикът застана зад него, имаше спокойствие и резултатите дойдоха.

Едната ни мечта свърши. Сега трябва да се концентрираме в първенството. Отборът изглежда много по-добре от миналата година. Амбициите ни са минимум в първата шестица“, коментира Цветков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ