Сигнал от Румъния: Това беше края на Козмин Моци!

7 Dni Sport18.08.2019
Моци Левски Лудогорец 12

Този сезон не започва никак добре за един от лидерите на Лудогорец – Козмин Моци. Бранителят, който стана рекордьор по пропуснати дузпи за БГ тим в Европа, вече е твърда резерва в състава на Стойчо Стоев.

Вчера той получи и друга негативна новина – не бе повикан в националния тим за квалификациите с Испания (на 5 септември в Букурещ) и с Малта (на 8 септември в Плоещ). Селекционерът на северните ни съседи Козмин Контра обаче повика другите двама румънци в отбора на разградчани – Клаудиу Кешеру и Драгош Григоре. Факт е, че двамата играят много по-често от Моци. Ветеранът, който преди 5 години отчая Стяуа при дузпите в плейофа за влизане в Шампионската лига, има 15 мача за националния тим на Румъния. Той бе в съставите за Евро 2008 и Евро 2016.

Иначе Кешеру има 33 мача и 12 гола за своята родина, докато Григоре е с 36 срещи, в които не е отбелязал попадение. Северните ни съседи са трети в квалификационна група F със 7 точки, колкото има и вторият Швеция. Лидер е Испания с 12 пункта.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ