Проблемът на Ботев: Неделев – 0, Балтанов – 0, Тонев – 0, Вутов – 0, Тейлон – 3

7 Dni Sport18.08.2019
тодор неделев, лъчезар балтанов, ботев пловдив

„Нямаме последен пас, няма кой да го даде“, оплака се треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович след поражението от Берое с 0:2.

Този луд ли е, би възкликнал редовият фен. Говорим за Ботев Пловдив на Неделев, Балтанов, Вутов, Тонев, та тези имат зъа гърба си стотици асистенции.

Да, ама преди. Този сезон бекчето Филип Филипов има повече асистенции от всички тези взети заедно. А Фичо има…една-едничка. Точно така, Неделев и останалите халфове и други офанзивни играчи на Ботев нямат нито едно завършващо подаване! Което наистина до голяма степен казва всичко.

Подобно беше положението и миналата година по това време, когато Ботев пак имаше бая загуби до шестия кръг. И куриозното е, че и тогава Филип Филипов имаше два пъти повече асистенции от всички халфове. 2 за него, една за Балтанов и дотам. А Тодор Неделев направи първата си чак в 12-ия кръг за началното попадение на Стивън Петков при победния мач с Черно море – 2:1.

Ботев Пловдив върви, когато Неделев подава на голмайсторите си. Преди всичко това. От два сезона Тошко се превърна повече в консуматор. И резултатът е налице. Ако това е резултат за Ботев.

Явно е и селекционен проблем, че не може да се намери човек, който Неделев да захранва както Виана, а преди него Жоао Пауло. Сега Виана се върна, но тепърва ще се чакат резултати.

И още едно доказателство за консуматорския характер на Неделев. Той, който е основен подавач има 3 гола. Тейлон, който е нападател, има 3…асистенции. 2 от които за Тодор.

Странна работа, наистина…


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ