290 дни стигат! Съботата е идеален ден Петър Хубчев да върне в отбора най-важния играч на Левски

7 Dni Sport16.08.2019
холмар ейолфсон хали тиам левски

Утре от 20:30 часа Левски ще излезе на националния стадион срещу Витоша Бистрица. В групата на сините за двубоя отново е Холмар Ейолфсон. Дали обаче 29-годишният исландец ще се появи на терена?

290 дни – толкова ще станат в събота, откакто снажният централен защитник не е взимал участие в официален мач. Той едва ли иска да се връща към 31 октомври миналата година. Тогава Левски гостуваше на Черно море за Купата на България, а още преди да са изминали 10 минути от двубоя, Ейолфсон бе изнесен на носилка с тежка контузия на коляното – скъсана връзка и увреден менискус. Наложи се да претърпи операция, която бе извършена в Барселона. В Испания, а след това и в родината му премина рехабилитацията.

През пролетта блондинът се завърна на „Герена“, а през лятото започна подготовка наравно със съотборниците си. Но все още не е влизал в игра – нито в контрола, нито в официален двубой. Моментът да го направи сякаш узрява. През миналия уикенд той бе на пейката срещу Берое, най-вече заради отсъствието на поваления от вирус грък Янис Каргас.

Срещу Витоша изглежда е и идеалният момент Холмар да поиграе, дори и да влезе като резерва. Съперникът е последен в класирането – 5 загуби от 5 мача, вкарал е 3 гола и е инкасирал 12. Едва ли с нещо бистричани могат да притеснят сините. Поне не би трябвало. Затова и Хубчев спокойно може да си позволи да заложи на играч, който със сигурност се чувства малко „ръждясал“, защото не е играл 10 месеца. Така Холмар ще започне постепенно да влиза във форма. А и кой знае – да влезе в ритъм за дербито с ЦСКА на 1 септември.

Отбраната на Левски този сезон не се справя добре. Португалецът Нуно Рейш, който се контузи срещу Берое (1:3), е прекалено тромав, а заради липсата на бързина му се налага да прави и доста фаулове. Колегата му Янис Каргас, който бе привлечен през лятото, пък е много рисков – във всеки момент може да направи дузпа или да получи картон. Младокът Деян Иванов още не е дорасъл за титулярно място. Затова и завръщането на Холмар е чакано с нетърпение от треньорския щаб и феновете. То на практика ще бъде и като трансфер. А с това няма да бъде подсилена само отбраната, а и халфовата линия – в нея ще бъде преместен Рейш, който е дефанзивен полузащитник.

ТЕМА СПОРТ


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ