Локо Пд изпусна да вкара реванша в Страсбург в драматичен край! Напусна достойно Европа

7 Dni Sport15.08.2019
локомотив пловдив - страсбург

Страсбург победи у дома Локомотив (Пловдив) с 1:0 и с общ резултат 2:0 продължи към плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Пловдивчани пък могат да съжаляват, че не използваха поне едно от двете си стопроцентови положения на Езе и Георги Илиев, за да направят интригата в края на мача голяма.

Треньорът на носителя на Купата на България Бруно Акрапович включи в титулярния си състав нигериеца Стивън Езе, който след драми с получаването на виза за Франция пристигна в последния момент за срещата. Езе първо получи отказ за виза за Франция, тъй като страната му Нигерия попада в списък на рисковите държави. Заради същия проблем трудно стана издаването на виза и за Парвиджон Умарбаев. Всичко стана много бавно заради процедурите на работа в посолството на Франция.

Срещата започна лошо за носителя на Купата на България, след като домакините успяха да поведат с първата си по-сериозна атака. Още в 7-ата минута Кевин Зохи получи топката от Лиенард и с диагонален удар не остави шансове на Луков за 1:0.

И след гола французите продължиха да имат инициативата, но не създаваха опасни положения за нови попадения. В 21-ата минута Ожболт отправи първия по-сериозен удар за „смърфовете“, но неточно над вратата. Девет минути след това през Бирсент Карагерен се откри страхотен шанс, след като бе изведен от Аралица отдясно и шутира от дистанция, но не затрудни сериозно вратаря Матс Селс. До края на полувремето българският тим се опитваше да владее повече топката, но играта се водеше в центъра на терена и не се стигна до голови ситуации.

След почивката в 52-ата минута Бенжамен Корне опита удар пред наказателното поле и прати топката над вратата. Четири минути след това Лиенард центрира в наказателното поле на „смърфовете“ и Момчил Цветанов можеше да си вкара автогол с глава, но Луков внимаваше и изби в корнер, след чието изпълнение Ламин Коне отправи удар с глава над.

В 62-ата минута при центриране от фаул Стивън Езе бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но над вратата. Последва неточен удар на Лионел Карол от домакините, а шут на Парвиз Умарбаев отдалеч бе блокиран. Четвърт час преди края Умарбаев опита да стреля отдалеч, но ударът му бе блокиран от футболист на домакините. В 89-ата минута шут на Герги Илиев бе париран от вратаря Селс. Топката се върна при Георги Илиев, който подаде към Ожболт и се стигна до гол, но той не бе зачетен заради засада.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ