И отново на България й остана само Лудогорец

7 Dni Sport15.08.2019
лудогорец

Лудогорец победи с 4:0 уелския ТНС (Дъ Ню Сейнтс) в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа, играл се на най-стария действащ стадион в света – „Рейскорс граунд“ в Рексъм. Така за кой ли път шампионите остават единствен български представител в елиминационния кръг преди групите на Лига Европа.

Лудогорец започна много активно срещата в Уелс тази вечер и пропусна три положения до 21-ата минута, чрез Баджи, Манолев и Швиерчок, но удари съперника два пъти за 6 минути в края на първата част с попадения на Швиерчок и Лукоки в 36-ата и 42-ата минута. През втората част Лудогорец понамали оборотите и позволи на Дъ Ню Сейнтс на няколко пъти да опита да вкара почетен гол. Първата възможност за домакините дойде след час игра, а до края последваха още две-три опасности. В 78-ата минута обаче Швиерчок засече центриране на Вандерсон и вкара за 3:0 с глава. В продължението се разписа и Дан Битон, прехвърлил вратаря на домакините с „падащ лист“.

Разградчани продължават напред с общ резултат 9:0 след успеха с 5:0 в Разград и в следващия кръг ще срещнат словенския Марибор, отпаднал от борбата за Шампионската лига от Розенборг с общ резултат 2:6, в директна битка за груповата фаза в Лига Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ