САМО В 7DS: Политик изригна за Фандъкова, рекета срещу ЦСКА и връзката на Зелените с един футболен бос

7 Dni Sport14.08.2019
карлос контрера

Лидерът на ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера изригна преди минути с коментар по новината, че 400 възражения срещу новия план на Борисовата градина ще попречат на шефовете на ЦСКА да започнат реновация на „Българска армия“.

Интересното е, че Контрера намеква за връзки между основните протестиращи срещу този проект – Зелените и някои футболни босове. Припомняме, че майката на един от тях е на книга шеф на… Лудогорец!

Ето какво написа Карлос Контрера:

Над 400 подадени възражения срещу проекта за Подробен устройствен план на парк „Борисова градина“. Над 400. Интересно ще е тяхното съдържание.

Но тази главоломна цифра понимирисва на едни похвати на т.нар. „зелени“, които 20г. с подобни врътки блокираха де-що има в държавата. Дано този случай не е такъв, дано. „Борисовата градина“ действително се нуждае от един общ градоустройствен документ, който да даде яснота какво може и какво не може, който да отпуши процеса по възстановяване и реновиране на редица ембематични точки в парка.

Стадион „Българска армия“ категорично трябва да бъде модернизиран, на мястото на сегашното технически остаряло съоръжение да се построи нов, изпълнен с функционалност стадион. Същото важи и за „Колодрума“. Към момента имаме политически декларации от кмета на Столична община, че това ще се случи. Горчивият ми опит с работите на „Московска“ 33 ме кара да задавам и тук любимия си въпрос – „кога“…

Неведнъж на декларативно ниво сме слушали по този или онзи казус думи на добра воля. А изпълнение? Забавянето, прекомерното отлагане е равносилно на нищоправенето. Ясно е, че мащабен план като този за „Борисовата градина“ трябва да се осмисли добре. Но едно е осмисляне, друго е да сложиш всичко на трупчета, за да няма патаклами.

Очакването ни е в разумен срок този план да види бял свят и да позволи категорично реконструкция и модернизация на „Българска армия“ от сегашното земно-насипно съоръжение в нов стадион. Да, никой не е имал никаква идея да излиза извън сегашната застроена площ. И всички приказки за някакво митично застрояване там, на Армията, са опорки прокарани от разни „еколози“, които имат своите пресечни точки с едни хора във футбола…

Чудно как в проекта на плана се бяха появили едни забрани, които категорично спъваха модернизацията. За да ги сложат проектантите там някой им е казал, че може. Или най-малкото не им е обърнал внимание, че това не съвпада с виждането на общината. Странности, странности.

За мен е учудващо, че от първия ден общината влезе в един глупав обяснителен режим да приказва за някакво застрояване и за неговата липса. Удобно влязоха в капана, може би и съвсем съзнателно. Може би с идеята вечното плашило на „застрояването“ да бъде оправдание за несвършена или зле свършена работа, или за нещо друго…

Така или иначе чакаме, но търпението на хората не е безкрайно. А политическите декларации трябва да се претворяват в конкретни действия, иначе декларации се превръщат в политически лъжи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ