Съперникът на ЦСКА в турнира Лига Европа има за треньор специалист Виктор Скрипник, който има 20 години в германския футбол. Бившият защитник и треньор на Вердер (Бремен) пренесе доста от порядките от Бундеслигата и в Зоря. Играчите обаче приемат всичко напълно нормално.

Част от новите правила са глобите за закъснение.

„Наложиха ни глоби за някои провинения. Сега хазната на отбора се попълва ежедневно – най-често за закъснения. Аз все още не съм закъснявал, но чест посетител на нашия счетоводен отдел е Леван Арвеладзе“, казва Дмитрий Хомченовски.

Използването на телефони преди тренировки и мачове също е забранено.

„Когато дойдем в базата, всички телефони трябва да са изключени. Аз играя ролята на ченге. Ако някой си погледне телефона, няма оправдание исках да видя колко е часа. Веднага се налага глоба. Защо избраха мен? Никита Каменюка е капитан, а аз втори капитан. Той събира парите, а аз казвам от кого трябва да се търси глоба”, разказва Никита Шевченко, титулярният вратар на тима.

„Никога преди не съм слушал да се пеят песни в автобуса. Преди беше така: бием, падаме – качваме се в рейса и се прибираме в тишина. А сега се пеят песни, целият отбор пее на връщане“, разказва изпълнителният директор Сергей Рафаилов.

Самият Скрипник приема с усмивка въпросите какво точно цели с методите си извън терена.

„Нищо специално. Просто искам да бъда с отбора открит, честен. Говоря им, че отборът първо трябва да бъде отбор в съблекалнята и после този дух да се пренесе на терена. Мисля, че идеите ми достигат и до хората. Те виждат нашата работа и резултатите ни на терена”, разказва самият Виктор Скрипник.

В 20:00 часа утре на „Славутич арена“ ЦСКА се изправя срещу Зоря Луганск в реванша от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият двубой в София завърши без победител – 1:1.