Гриша Ганчев спази традиция в самолета на ЦСКА, отборът вече е в града на „Запорожец“

7 Dni Sport14.08.2019
5

Делегацията на ЦСКА кацна благополучно в Украйна. Полетът премина спокойно. „Армейците“, водени от собственика на клуба Гриша Ганчев, са в добро настроение и мотивирани утре да направят силен мач и да отстранят Зоря от турнира Лига Европа.

В самолета босът спази традиция от предишните две пътувания в Лига Европа, вярвайки, че това носи успех на отбора.

Както е известно, двубоят ще бъде в Запорожие, а не в Луханск.

 

СЛЕДЕТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДЕНЯ ЗА ЦСКА В НОВИЯ УЛТРАЧЕРВЕН САЙТ – ТУК

 

Град Запорожие е разположен на река Днепър. Населението към 2018 година е малко над 740 000 души. През 1770 година в него е заложена Александровската крепост – форпост в руско-турските войни.

Важна роля за развитието на града оказва строителството на железопътна линия от центъра на Русия за Крим, както и удобното географско разположение на пристан на няколко прага по-долу по реката. Градът става важен транспортен възел на Нова Русия, в който започва да се развива промишленост. Името Запорожие е дадено през 1921 година.

В околностите на града, до село Вознесенка, е открит гробът на българския кан Аспарух. В този район на Украйна живеят таврийските българи, пише пък Топспорт.

Градът е известен и с автомобилостроенето си в Запорожкия автомобилен завод, произвеждал леките коли „Запорожец“ и „Таврия“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ