Треньорът на ансамбъла: Абсурд! При нас спокойствие няма

7 Dni Sport13.08.2019
ансамбъл художествена гимнастика8

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че няма да има и миг спокойствие за тима, въпреки че вече има спечелена квота за Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Тя остана доволна от показаното от грациите на контролното състезание в зала „Раковски” в София.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха съчетанието с 5 топки два пъти, заради допуснати неточности при първото изпълнение. За второто гимнастичките ни получиха 28,600 точки, а за обръчи и бухалки – 28,750 точки.

„Да, доволна съм от това, което показаха момичетата, има още неща, които трябва да постигнем в този един месец, който ни остава до Световното първенство, но засега са добре. Те направиха две изигравания с много висока стойност и трудност, оценки, които бяха много добри. Много чисто изиграха двете съчетания, сега единственото нещо, което трябва да направим е да играем без грешка и да подобрим точността на изхвърлянията”, сподели Весела Димитрова.

„На съчетанието с обръчи и бухалки сме вдигнали стойностите на D1 и D2, на топки цялото съчетание е с по-висока стойност, така че очаквам доста добри оценки при безгрешна игра. Какво наложи промените в съчетанията ли? Знаете, че всеки шпионира другия, знаем какво правят нашите конкуренти, както и заради препоръките на съдиите.”

„Ние сме подготвени какво правят съперниците, както и те знаят какво правим ние, така че мисля, че ще бъдем готови за Световното първенство.”

„Това, че имаме квота не ни прави по-спокойни. Абсурд. При нас спокойствие няма. Момичетата, както и аз, желаем всеки път да се представим на максимално високо ниво, затова няма място за никакво успокоение. Сега дори изискванията и очакванията към момичетата са по-високи”, сподели още треньорът на ансамбъла.

Весела Димитрова смята, че тактиката също е от решаващо значение за художествената гимнастика в наши дни.

„Това именно налага и тези промени в съчетанията по време на сезона, да правим и промени. Наистина, голяма роля играе тактиката. А социалните мрежи колкото помагат, толкова и пречат за това”, завърши Весела Димитрова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ