Националите по волейбол ще излязат срещу Бразилия в битка за квота за олимпийските игри в Токио. Мачът стартира в 20:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна. Мачът ще бъде предаван по БНТ.

Играчите на Силвано Пранди вече имат две победи над Египет (3:1) и Пуерто Рико (3:0).

Бразилия е абсолютен фаворит в двубоя, но българският тим ще направи всичко възможно да стигне до победата. „Селесао“ са олимпийски шампион от Рио 2016, а националният ни тим пропусна Игрите в Южна Америка.

„Познавам отлично играчите си, знам какво могат, знам какво показват в залата по време на тренировки, така че не съм изненадан от представянето им.“

„Дали ще съм затруднен при избора на състава срещу Бразилия? Пак ще кажа, че знам отлично кой какво може. За мен няма трудни избори. Тези, които ще излязат срещу Бразилия, ще са с конкретната мисия за въпросната важна битка“, заяви селекционерът Силвано Пранди.

Само победителят от Варна ще вземе квота за игрите в Токио 2020, а отборът останал на второто място ще има възможност да участва на континентална квалификация, която ще се проведе следващата година, но там битката ще е кървава.