Локо (Пловдив) оцеля, българите ще търсят чудото във Франция (Галерия)

7 Dni Sport08.08.2019
payimage5

Локомотив Пловдив загуби домакинството си срещу Страсбург с 0:1 в първи двубой от 3-ия квалификационен кръг в Лига Европа. В 10-ата минута на срещата Томашевич беше изгонен с директен червен картон, а в 11-ата минута Митрович се разписа, за да донесе успеха на тима си.

Началото беше тежко за Локомотив. ​В 10-ата минута на двубоя след нарушение на Томашевич, съдията го изгони, а след изпълнения пряк свободен удар Митрович откри резултата за френския тим с глава, засичайки центриране отдясно. Постепенно гостите успокоиха играта, а положения не липсваха и пред двете врати.

В 33-ата минута Сисоко стреля от далечно разстояние, но не намери целта. Пет минути по-късно и Белегард не съумя да се разпише.

Една от най-спорните ситуации дойде в 40-ата минута, когато след изпълнение на свободен удар топката се удари от ръката на Мартен, но португалският съдия подмина ситуацията.

В края на полувремето Ожболт топката попадна във вратата на гостите, но флагът на страничния съдия беше вдигнат за задаса и гол нямаше.

В 47-ата минута на срещата Димитър Илиев се освободи от съперниковите бранители, но ударът му от границата на наказателното поле не намери целта, след като топката мина встрани от вратата.

В 60-ата минута Луков направи невероятно спасяване, след като Да Коста излезе очи в очи с българския вратар, който отчая нападателя на гостите от Страсбург.

Две минути по-късно отново Да Коста стреля опасно с глава, отново Луков беше на мястото си.

Локомотив Пловдив пропусна отличен шанс да изравни резултата в 86-ата минута, когато Карагарен от малкото наказателно поле стреля над гредата. В 88-ата минута влезлия като смяна Ажорк излезе очи в очи с Луков, но българският вратар отново спаси отбора си от второ попадение.

В крайна сметка Локомотив не допусна втори гол във вратата си и запази шансовете за Франция.

ПРОФЕСИОНАЛНИ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК:

Локо (Пловдив) загуби минимално от Страсбург (Снимки)

Локомотив Пловдив – Страсбург 0:1

голмайстор: 0:1 Митрович (11), ч.к – Томашевич (10)

Ето и съставите на двата отбора:

Локомотив Пловдив: Луков, Езе, Цветанов, Карагарен, Умарбаев, Ожболт, Илиев, Петрович, Витанов, Томашевич, Аралица

Страсбург: Селс, Симакан, Ндур, Коне, Мартен, Митрович, Сисоко, Фофана, Белегард, Джику, Да Коста

Съдия: Жоао Пинейро (Португалия)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ