Марек Юнион-Ивкони започна със селекцията за новия сезон във волейболната Суперлига. Клубът се договори с няколко играчи, но те ще бъдат представяни постепенно, едва след като бъдат сключени официално договори с тях.

„На този етап ще бъдат 5 новите играчи в тима. Разпределителят Чоно Пенчев, който бе част от националния отбор това лято остава при нас и през новия сезон. От „Хебър“ си връщаме другия плеймейкър Светослав Станков, който им бяхме преотстъпили и стана носител на Купата с тях. Двамата са с различен стил на игра, което ще бъде от голяма полза за отбора“, сподели мениджърът на клуба от дупница Людмил Найденов.

„Към играчите ни от Уганда и Руанда – Окело Дауди, Ив Мутабази, Катбарт Малинга и Иван Боб имаме оферти от чужбина и най-вероятно ще бъдат преотстъпени. В момента водим разговори за условията и на играчите и за клуба. Още четирима други волейболисти с опит и класа ще започнат подготовка с тима в началото на септември.

Имаме пълен картбланш за селекцията от президента ни Ивайло Константинов, така че очаквайте интересни имена в Дупница. Другата седмица ще обявим други двама, тъй като до края на седмицата ще подпишем с тях. През новия сезон ще залагаме на преплетени опит и рутина с младост и талант. Имаме много талантливи момчета от школата и те ще бъдат отново в мъжкия състав, за да израстват и развиват. Има запитвания към някои от досегашния състав, но няма още изходящ трансфер, освен диагонала Димитър Дулчев, който отива в Кипър“, допълни клубният шеф.