Голям късмет! Гришо влезе на магия в основната схема на Мастърса в Монреал

григор димитров

Григор Димитров официално ще участва в предстоящия турнир от сериите Мастърс в Монреал. Това стана ясно, след като Пабло Куевас се отказа от участие в надпреварата и така Гришо влезе като „първи изчакващ“.

Новината потвърди пред TennisKafe.com мениджърът на Димитров – Георги Стоименов. Така родните фенове на тениса и Гришо най-накрая могат да си отдъхнат, че събитието от най-високата категория на АТР няма да мине без неговото присъствие.

Григор се нуждаеше от малко късмет, за да намери място в основната схема на Монреал чрез класирането си в световната ранглиста. Тъй като не бе в топ 44 в момента на определяне на първоначалния списък с участници, той трябваше да се надява, че четирима души преди него няма да заявят присъствие – направиха го Роджър Федерер, Новак Джокович, Хуан Мартин дел Потро и сега вече Куевас.

Димитров, разбира се, можеше да разчита и на „уайлд кард“ за Монреал, като по-рано днес организаторите връчиха три от четирите пропуска – очаквано те попаднаха при канадци: Вашек Поспишил, Брейдън Шнур и Петер Полански.

Имаше вариант Григор да влезе в схемата в Монреал и ако организаторите бяха преценили да не предоставят на друг играч позицията на „специално изключение“ (special exempt), която се връчва на тенисист, заявил участие в квалификациите, но неучаствал в тях, защото е играл полуфинал в турнир от АТР предната седмица (Вашингтон).

Димитров не влиза директно и в основната схема и на следващия Мастърс в Синсинати, но има всички шансове да получи „уайлд кард“, след като все пак е шампион от 2017 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ