Левскарите да са спокойни! Вижте какъв съдия им прати УЕФА във Вадуц

7 Dni Sport07.07.2018
Левски Олександриа (45)

Съдийската комисия към УЕФА повери на хърватска бригада първия двубой от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Вадуц и Левски.

Мачът на стадион „Райнпарк“ в столицата на Лихтенщайн е в сряда, 11 юли, от 18:45 часа. Той ще бъде ръководен от Фран Йович. Негови помощници ще бъдат сънародниците му Ивица Модрич и Хървойе Радич, а четвърти съдия ще е Игор Паяц. За действията на карето ще наблюдава Роджър Джифорд от Уелс, а делегат на УЕФА е румънецът Пол Даниел Захария.

Фран Йович е млад арбитър роден е на 13 юни 1984 година в Загреб. Той е адвокат по професия. Прави дебюта си в елита на Хърватска на 17 октомври 2009 година, когато е само на 25. Започва да получава наряди за международни двубои от 2014 година. През сезон 2014/15 получава права да ръководи срещи от груповата фаза на Лига Европа. До момента обаче още не е надувал свирката на двубои от такъв ранг.Известен е, че не допуска много твърда игра, което е добре за „сините“ от София.

Той е бил назначаван само на мачове от квалификационните кръгове. Дебюта си в Шампионската лига прави през юли 2014-а като четвърти съдия на сблъсъка между АЕЛ Лимасол и Зенит Санкт Петербург. Свирил е и на две европейски първенства за 17-годишни юноши. В тях са му поверявани четвъртфинали.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ