Хърватските медии се прехласнаха по специалния гол на Евандро, обявиха ЦСКА за „късметлии“

цска-осиек28

Доста от водещите издания в Хърватия отбелязаха победата на ЦСКА над Осиек с 0:1 в Лига Европа като абсолютно незаслужена. Според медиите в страната момчетата на Дино Скендер са изиграли впечатляващ мач на „Българска армия”, макар за всичките 90 минути да имаха точно 2 точни изстрела към вратата на Витаутас Черниаускас.

Хърватската преса се обединява около мнението, че победният гол на Евандро да Силва в 53-ата минута е бил нещо наистина специално, но наблягат на факта, че той всъщност е единственият изстрел на „червените”, който попадна в рамките на вратата.

„ЦСКА е само на половината път от победата срещу един по-добър Осиек”, гласи заглавието на sportnet.hr. „Българите взеха аванс преди реванша в Осиек. ЦСКА триумфира с 1:0 в мач, в който трудно може да се каже, че заслужаваше победата. Дино Скендер не може да бъде доволен от резултата в София. Неговият тим не заслужаваше да бъде победен, но може да бъде удовлетворен от знанието, че отборът му е по-добър от този на ЦСКА”, пишат още оттам.

„Осиек контролираше всичко в София, но бе поразен от един бразилски майстор”, заключи „Спортске новости”. „Нищо не е решено все още. Авансът на българите е съвсем достижим. В София „синьо-белите” показаха, че могат да удържат атаките на ЦСКА, но в ответния мач трябва да бъдат по-напористи в атака и най-важното – да разтърсят мрежата на съперника.”

„Осиек минимално победен, но българите трябва да паднат в реванша”, патетично пише „24 Сата”. „Осиек със сигурност разполага с качеството да компенсира минималното си изоставане след седмица”, добавят оттам и описват вратаря Ивица Ивушич като безсилен пред гола на Евандро. „ЦСКА не показа нищо специално. Опитният Люпко Петрович избра тактика с ясната мисъл, че двубоят е в 180 минути, а не само в 90. Голът на Евандро дойде от единствения точен изстрел към вратата на Осиек.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ