Днес на „Армията“ ще ври и кипи! ЦСКА има за какво да си връща на Черно море

Цска Черно море 9

ЦСКА посреща Черно море днес от 18:45 часа във второто си поредно домакинство в първенството. Армейците направиха фалстарт в шампионата с 2:2 срещу Етър и сега търсят задължителен успех.

Допълнителен заряд в сблъсъка ще дойде и от „Полиграфгейт“, който се разигра в края на миналия сезон. Тогава 5-има футболисти бяха отстранени от състава на варненци, защото не били издържали детектор на лъжата във връзка с мача срещу ЦСКА на „Тича“, загубен с 1:3 на 4 май. Скандалът обаче се разрази… точно преди последния кръг, когато варненци гостуваха на Лудогорец, в среща, която решаваше титлата. Моряците излязоха без половината си основен състав заради изваждането на 5-мата играчи.

Всичко това неминуемо ще доведе до по-високи страсти по трибуните, насочени срещу гостите. Именно заради тази история от края на миналия сезон ЦСКА има за какво да си връща на Черно море.

Армейците няма да разчитат на двама футболисти – контузения Енрике и десния бек Иван Турицов, който все още не е готов за игра след тежката травма в коляното. На линия обаче е ирландецът Греъм Кери, който получи лека контузия в глезена в двубоя с Титоград. Крилото вече тренира пълноценно и няма пречки да фигурира сред 18-те.

Стойчо Атанасов също е възстановен от болестта, която го повали в навечерието на реванша в Подгорица. Десният бек се готви на пълни обороти и би могъл да стартира днес. Негова алтернатива е Жанио Бикел, който действаше по десния фланг на отбраната срещу Титоград. Това беше 4-ти различен пост, на който Бикел бе използван – вътрешен халф, ляв бек и дори дясно крило в контролите.

На разположение на щаба е и последното лятно попълнение Вив Соломон-Отабор. Той не е в оптимална кондиция и няма как да играе 90 минути, но може без проблем да се включи от пейката в края на мача. Това би бил дебют за крилото.

Щабът на ЦСКА има сериозни дилеми относно фланговете както в защита, така и в предни позиции. В отбрана е по-вероятно да се заложи на Атанасов отдясно и Занев отляво. По крилата обаче опциите са доста, а окончателното решение ще бъде взето тази сутрин. Във всеки от трите официални мача на ЦСКА досега титуляри бяха Фабрини, Кери и Евандро. Поне един от триото обаче ще остане резерва днес. Сред 11-те се завръщат Али Coy на върха на атаката и Тиаго на позицията зад нападателя. В средата на терена пък вероятно ще започнат Пинто и Малинов. Така халфовата линия на ЦСКА ще има възможно най-сработения си вид.

Варненци в свой стил ще действат твърдо в защита, а може да се очаква и да наложат агресивна преса, поне през първото полувреме. Тимът бе доста обновен през лятото, но въпреки това започна сезона с добра игра и победа срещу Локо Пд. От групата на варненци заради травма отпадна бранителят Мартин Костадинов.

На линия са трите чуждестранни попълнения – защитникът Хантакиас, халфът Нягу и крилото Кардосо. От тях титуляр ще е единствено Хантакиас, който ще замени Стефан Станчев в центъра на защитата до Мирослав Енчев. Десен бек отново ще е младокът Виктор Попов.

В предни позиции моряците ще разчитат на младока Мартин Минчев, Ндонгала и тарана Исмаил Иса, който дебютира с гол при 3:1 над Локо Пд в първия кръг. Минчев и Ндонгала създаваха доста проблеми на червените през изминалия сезон.
ЦСКА е в серия от 38 мача без загуба на „Армията“ (31-7-0).

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас; Атанасов, Чорбаджийски, Бодуров, Занев; Малинов, Р. Пинто; Кери, Т. Родригес, Давидов, Соу

ЧЕРНО МОРЕ: И. Дюлгеров; В. Попов, М. Енчев, Хантакияс, Панов; Панайотов, Андраде; Ндонгала, Родриго, М. Минчев; Иса


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ