Божиков грешник за Слован! Отборът му отпадна злощастно от Шампионската лига

ева янева васил божиков

Отборът на Слован (Братислава) отпадна злощастно от Шампионската лига след изпълнение на дузпи. Шампионът на Словакия нямаше никакъв късмет в двата си сблъсъка с черногорския Сутиеска, като направи две равенства с по 1:1. Куриозното е, че и в двата случая Слован повеждаше в резултата, но допускаше гол в добавеното време. Така се стигна до дузпи, където играчите на Сутиеска показаха по-здрави нерви и спечелиха с 3:2 точни удара, а един от грешниците за отбора от Братислава бе българинът Васил Божиков, който не успя да се разпише от бялата точка.

И двата мача се развиха почти по идентичен сценарий. Точно както и в първата среща, и днес Слован поведе с гол на Андраж Шпорар, който се разписа в 49-ата минута отблизо след пас на Моха.

И когато словаците вече докосваха крайния успех, в 93-ата минута те проспаха един корнер, Шофранач бе изпуснат и възстанови равенството.

В продълженията не паднаха голове, така че се стигна до изпълнение на дузпи. Там късметът отново не бе с гостите, които пропуснаха първите си два удара от бялата точка, вторият от които бе на капитана Васил Божиков. В решаващата пета дузпа за Слован се провали и звездата на тима Шпорар и така с 3:2 точни изстрела Сутиеска се промъкна напред в турнира.

В следващия кръг шампионът на Черна гора ще играе срещу АПОЕЛ (Никозия).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ