Лудогорец няма право на грешка! Разградчани скачат за задължителна победа над Ференцварош

201907111112474146

Лудогорец приема тази вечер от 20,30 часа на стадиона в Разград унгарския Ференцварош в реванша от първия предварителен кръг на Шампионската лига. Преди седмица в Будапеща “орлите” отстъпиха с 1:2.

Резултатът е благоприятен, голът на чужд терен също наклонява везните в полза на водения от Стойчо Стоев тим, който задължително трябва да спечели, за да продължи напред, където вече чака малтийския Валета.

В Будапеща се видя, че съперникът не превъзхожда българския шампион, който може да съжалява за допуснатата загуба. На фона на направената селекция, отпадане в първия кръг би се приело като провал в Разград, въпреки че отборът ще продължи в Лига Европа. Голямата цел пред Лудогорец е достигане до групите на Шампионската лига и постигането на тази цел минава през отстраняване на унгарците.

„Още в първия двубой видяхме, че те са добре окомплектован отбор. Мачът ще е тежък, но трябва да го вземем. Футболистите ни са свикнали с напрежението, то няма да окаже влияние на играта ни. Всички са здрави и готови“, каза Стоев.

“Орлите” си вдигнаха самочувствието след загубата в Будапеща, като стартираха с победа 2:0 над Царско село във вътрешното първенство. Срещу новака в efbet Лига треньорът Стоев направи доста промени, като пусна 10 нови титуляри спрямо мача в Будапеща. Очаква се Стоев да заложи на бразилския вратар Ренан от първата минута. На разположение на Стоев вече е Анисе, който се завърна от участие с отбора на Мадагаскар на турнира за Купата на Африка, където отборът му достигна до 1/4-финал. Полузащитникът декларира готовност да играе, но най-вероятно ще започне като резерва.

Стоев има дилема за решаване в защитата заради контузията на Григоре, който тренира на инжекции. Горалски също е с травма от първия мач и най-вероятна мястото му ще заеме Баджи. За крилата изпълнителите ще са Чибота и Лукоки, а Марселиньо ще получи доверие за сметка на Битон. Бразилецът беше запазен в мача с Царско село. На върха на атаката отново ще действа Шверчок, който беше на ниво в Унгария.

В лагера на съперника има притеснения кой да води атаката. Най-вероятно украинският треньор Серхий Ребров ще заложи на италианеца Давиде Ландзафаме, който се появи за кратко в края на първия мач. Ако той не е готов, то на неговото място отново ще видим Пришкин, който пропусна няколко добри възможности в Будапеща. Ребров не смята да прави други промени.

“Шансовете са 50 на 50. Имаме инерция и трябва да я запазим. Лудогорец ще бъде много агресивен. Ние сме напълно готови и в най-добрата си възможна форма”, коментира украинският специалист.

Историята на унгарците в евротурнирите показва, че само веднъж са отпадали след успех с 2:1 в първия мач. Това се случва през сезон 2011/2012, когато ги отстранява норвежкия Алесунд. Редовното време завършава 1:2, а в продълженията скандинавците отбелязват трети гол и изхвърлят унгарския тим.

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Икоко, Терзиев, Моци, Недялков, Дяков, Баджи, Лукоки, Марселиньо, Чибота, Шверчок.

Ференцварош: Дибуш, Хайстер, Двали, Блажич, Ловренчич, Игнатенко, Кхаратин, Нгуен, Шварка, Зубков, Ландзафаме

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ