Левски започна ударно! Сините пребиха Дунав в Русе, Мариани не спира да бележи

1563217552danizoo2

Левски постигна убедителен успех с 4:1 като гост на Дунав. Двата тима се изправиха един срещу друг в първия си мач за сезон 2019/20 в родния шампионат, а „сините“ демонстрираха абсолютно превъзходство през целия двубой. Давиде Мариани (15) и Станислав Иванов (38) вкараха през първата час за Левски, а Ахмед Ахмедов намали в първата минута на втората част. Отново Мариани обаче вкара от дузпа в 64-ата минута за 3:1, а Паулиньо доведе нещата до 4:1 в 80-ата. Два пъти и гредите спряха Станислав Костов.

Преди двубоя капитанът на гостите Живко Миланов получи букет, тъй като днес навърши 35 години.

Първият удар в двубоя беше дело на Ахмедов в 3-ата минута, който Миятович без проблем спаси. В 15-ата минута Паулиньо изведе Горанов, който центрира към Мариани. Швейцарецът спря топката и с левия крак прати коженото кълбо в далечния удар за 0:1. Именно това беше първият изстрел на тима в очертанията на противниковата врата.

В 22-ата минута Станислав Костов направи невероятен пропуск с глава, а Макенджиев показа добър рефлекс при удар на Стаси Иванов в 28-ата минута.

Грешка на Макенджиев струва скъпо на „драконите“, които получиха втори гол в 38-ата минута, дело на Стаси.
Втората част започна с гол във вратата на Миятович. Нуно Рейш сбърка в изнасянето на топката, Селеменев изведе Ахмедов, който не се остави на Каргас и сам срещу вратаря върна един гол

Гредата отново спаси Дунав в 51-ата минута, когато Иванов центрира, а връхлитащият Костов с удар от въздуха удари лявата греда на Макенджиев. Последва пропуск на Станислав Иванов с глава, а Костов отстъпи мястото си на Илия Димитров, който е решил да играе с №45.

Именно Димитров свали топката с глава към Иванов, който спечели дузпа в 64-ата минута. 20-годишният футболист проби, но като спря топката беше изритан от Динков. Кабаков посочи бялата точка, а Мариани беше безгрешен за 3:1.

В 80 мин. напористата игра на Паулиньо покачи на 4:1 след премерен удар на бразилеца извън наказателното поле.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ