Трагедия под Аязмото! Бивш футболист на Берое е загиналият при пожара в Стара Загора!

Свещ

Загиналият при пожара в Стара Загора възрастен мъж е бивш футболист на Берое. Георги Петров Матев, част от състава на „зелените“ от 60-те години на миналия век, изгоря в дома си, информира „Moнитор“. Пожарът възникнал в апартамента му докато спял.

Сигналът за огнените пламъци от жилище на 10-я етаж в блок 18, намиращ се в старозагорския квартал „Казански“ е бил подаден към 4:20 часа в неделя, на място са заминали два специализирани автомобила, които са предприели незабавно гасене. Унищожени са два апартамента на 10 и 11 етаж, наводнен е още един на 9-я етаж. При разчистване на задимените стаи е намерен овъглен труп на мъж, който е спял там и най-вероятно първо се е задушил от дима.

Обитатeли на 15-етажната кооперация разказаха, че жилището е собственост на възрастния Георги Петров Матев, бивш играч на зелено-белия тим в Града на липите, пише „Монитор“. Мъжът бил самотник, честичко надигал чашката, от много време били изключени тока и водата му поради неплатени сметки. Малцина знаят фамилията му, повечето го познавали по първо име и прякор Рошавия.

Хора от входа си припомнят, че напоследък при него честичко идвал друг, по-млад несретник на име Деян, който му прибирал пенсията и дядо Георги оставал само на сух хляб и вода.

Сигналът на телефон 112 е подала 18-годишната Антония Димитрова, която била на терасата на апартамент, намиращ се на последния етаж. Момичето веднага позвънило и хукнало по етажите да събужда спящите собственици.
Унищоженият апартамент над жилището на несретника е на младо семейство, което напоследък живеело в Англия. За пожара Иванка Атанасова, майката на младежа научила от разпространени във Фейсбук снимки и веднага хукнала натам.

„Беше някакъв ад, дим, пламъци, не можем да стигнем до етажа, защото нямаше ток. Вътре всичко е унищожено, а само преди година децата правиха пълен ремонт…“, вайкаше се жената, изнасяйки обгорели отпадъци. Тя се чудеше защо изпаднали в неплатежоспособност възрастни хора не са обгрижвани от социалните служби, най-вероятно огънят е тръгнал от тлеещ фас или свещ, ползвана от ветерана за осветление.

Легендата на ПФК Берое, почетният гражданин на Стара Загора Петко Петков научи от журналисти за трагедията, сполетяла някогашния му съотборник. Според него Матев се развел преди години и рядко се срещал с приятели. Иначе някога бил един от най-добрите централни защитници на Берое.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ