Славия излиза за задължителна победа срещу Витоша

славия_етър

Славия и Витоша (Бистрица) излизат помежду си в мач от 1-ия кръг на първенството днес от 18:45 часа. През миналия сезон “тигрите” спечелиха на два пъти срещу най-стария столичен клуб – 2:0 и 1:0. През лятото Витоша се раздели със старши треньора Росен Кирилов и някои от основните футболисти, докато Славия до голяма степен запази състава си.

Насатвникът на “белите” Златомир Загорчич трябва да се справя с доста кадрови проблеми. Той няма да може да разчита на петима играчи – Георги Петков, Цветелин Чунчуков и Славчо Шоколаров са наказани, а Илиян Мицански и завърналият се в тима от Ботев (Враца) Емил Стоев лекуват контузии. Под въпрос до последно ще е Дарко Тасевски, но е по-вероятно македонският халф да се появи в титулярния състав. Атаката ще води Радослав Кирилов, а по двете крила ще играят Георги Йомов и Владислав Узунов.

Новият старши треньор на Витоша Енгибар Енгибаров тепърва ще трябва да се доказва в елита. В своя дебют той ще заложи на по-предпазлива тактика. “Тигрите” обаче имат в състава си ветерана Емил Гъргоров, който е способен във всеки миг да измисли нещо нестандартно.

Общият баланс между двата отбора до момента от изиграните 6 шампионатни мача е изравнен – по две победи и две равенства, а головата разлика е 7:5 в полза на Славия.

Вероятни състави:

СЛАВИЯ: Стергиакис, Попадийн, А. Христов, Гамаков, Велковски; Карабельов, Дюлгеров; В. Узунов, Тасевски, Йомов; Р. Кирилов

ВИТОША: Х. Василев; Гьонов, Купенов, Бонев, Гочев; Сила, Котев; Кутев, Гъргоров, Садула; Долапчиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ