Локо (Пловдив) скача за победа на “Тича”, Георги Илиев ще търси реванш срещу моряците

lokomontana7-773x580

Днешният мач между Черно море и Локомотив (Пловдив) от 1-ия кръг на шампионата крие особена интрига заради присъствието в състава на “смърфовете” на Георги Илиев. Легендата на Черно море напусна клуба със скандал преди два месеца заради недоказани обвинения в симулативна игра от страна на ръководството. Ветеранът се надяваше да завърши кариерата си на родния “Тича”, но вместо това се завърна в Локо (Пд), с който стана шампион през 2004 г.

“Искам да играя срещу Черно море на “Тича”, но това го решава треньорът. Разочарован съм от доста хора там. Има и много, които знаят истината и застанаха зад нас и ни подкрепиха. Хората, които съм разкрил, вече съм ги зачеркнал. Не се притеснявам от нищо. Чист съм пред себе си. Излазох да говоря с лицето и името си. Може би трябва да се притесняват други хора”, каза Илиев при подписването на договора си с Локомотив.

Освен 37-годишният халф, днес титуляр за носителя на Купата на България ще е и друг от изгонените от Черно море – Петър Витанов. Наставникът Бруно Акрапович планира да направи само една промяна от състава, който започна в двубоя за Суперкупата срещу Лудогорец (0:2). Ален Ожболт ще е титуляр за сметка на Бирсент Карагарен. Атаката ще водят Димитър Илиев и Анте Аралица.

Черно море ще е различен отбор от миналия сезон. Много футболисти напуснаха “Тича”, но Илиан Илиев е оптимист, че техните заместници ще се справят на ниво. Двама от новите ще са титуляри днес – централният нападател Исмаил Иса и гърцкият защитник Димитриос Чантакиас. Другите в отбраната на варненци ще са Мирослав Енчев, Цветомир Панов и Виктор Попов. Големи надежди се възлагат на национала Мартин Минчев, който ще играе по левия фланг на атаката.

Черно море има сериозно преимство срещу Локо (Пд) като домакин – 29 победи, 13 равенства и 9 загуби. Общият баланс обаче е в полза на “черно-белите”.

Двубоят на “Тича” започва в 21:00, часа а рефер ще е Никола Попов.

Вероятни състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Дюлгеров; Попов, Енчев, Чантакиас, Панов; Панайотов, Андраде; Ндонгала, Родриго, М. Минчев; И. Иса

ЛОКО ПД: Луков; Петрович, Езе, Томашевич; Ожболт, Витанов, Г. Илиев, Умарбаев, М. Цветанов; Аралица, Д. Илиев

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ