Луд старт на новия шампионат! Берое тресна Ботев насред Враца

DSC_1825-1200x675

„Берое“ победи с 1:3 „Ботев“ (Враца) в мача на откриването на новия сезон. Двата тима стартираха сезон 2019/20 г. във Враца. „Беройци“ спечелиха напълно заслужено двубоя, след като владееха инициативата през целия двубой и създадоха по-чистите положения. Педро откри резултата в 12-та минута, а осем минути по-късно бе заменен принудително. В 69-та минута Бриджидо реализира страхотен гол и удвои преднината на „Берое“. Домакините се върнаха в мача с попадение на Будинов в 78′-та минута, но Милен Желев реши всичко две минути преди края на мача, оформяйки крайното 1:3.

Още във 2-та минута Охене изведе Педро с хубав пас. Португалецът навлезе в пеналта и се опита да намери Камбуров, но нападателя се размина на сантиметри. В 10-та минута Генов получи топката на ъгъла на пеналта, навлезе и шутира в близкия ъгъл. перниш изби, а Вълчев пробва добавка, но бе неточен.

Две минути след това Педро Еуженио вкара първия гол за „Берое“ за годината, както и първото попадение въобще за сезона. Василев получи чудесен пас в пеналта от Охене и предостави за непокрития Педро. Португалецът овладя и прати топката в мрежата с плътен удар – 0:1 за „Берое“.

Четири минути след това Домовчийски се опита да прехвърли Перниш от центъра на терена, но неуспешно. В 29-та минута след бърза флангова атака Василев центрира чудесно, но Попов успя да се намеси пред Камбуров и изби в корнер. Бриджидо центрира, а Баранов стреля с глава. Костов обаче се намеси и улови. Пет минути след това Атанасов стреля от ъгъла на пеналта, но Перниш улови сигурно.

В 36-та минута домакините стигнаха до първото си много сериозно положение до този момент. Атанасов бе изведен зад гърба на отбраната и остана сам срещу Перниш. Стражът обаче отрази удара със страхотен рефлекс. Две минути след това ново добро центриране на Василев намери Камбуров, но нападателят не успя да прати топката в мрежата.

Минута преди края на полувремето Бриджидо намери Камбуров в предни позиции, а нападателят стреля в движение. Топката мина на сантиметри от гредата.

Две минути след подновяването на играта Атанасов центрира опасно от фаул. Топката рикошира и попадна в Миланов, който бе в непосредствена близост. Перниш обаче отново се намеси страхотно и успя да парира.

В 52-та минута Бандаловски засече от въздуха центрирана от корнер топка, но не намери целта. Четири минути след това Василев нахлу в пеналта и предостави за Камбуров след нов отличен пробив. Нападателят стреля веднага, но ударът му мина на сантиметри от гредата.

В ответната атака Бриджидо получи на фланга, навлезе към вратата и реализира страхотен гол от дистанция, с който „Берое“ поведе с 0:2.

Седем минути след това Мечев шутира отлично, но Перниш успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Будинов засече топката с глава и успя да я прати в мрежата, с което намали резултата – 1:2.

Срещата бе решена две минути преди края на мача. Йосипович пресече пас и намери Желев, който спокойно навлезе в пеналта и прати топката в мрежата за 1:3.

Източник: Официален сайт на Берое


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ