ЦСКА скача за нов разгром на „Армията“! Армейците излизат с най-доброто срещу Етър

цска-титоград17

Вицешампионът ЦСКА стартира тази вечер от 21,00 часа срещу Етър (Велико Търново) новия сезон в efbet Лигата.

Сериозно обновеният през лятото тим от “Българска армия” постигна във вторник убедителен успех с 4:0 над черногорския Титоград в първия квалификационен кръг на Лига Европа и тази вечер възпитаниците на треньора Добромир Митов ще се опитат да повторят представянето си срещу един от хитовете през миналия сезон. Тогава обаче Етър беше воден от легендата на българския футбол Красимир Балъков, докато сега начело е бившият футболист на Литекс Росен Кирилов.

В ЦСКА не планират големи промени спрямо мача с черногорците, като ще заложи на сходна тактика с търсене на ранен гол и бързо решаване на изхода на мача. Аут от сметките отново е Кристиян Малинов, който изтърпява наказание. Като титуляр отново едва ли ще започне капитанът Николай Бодуров. Сред 11-те обаче се завръща Божидар Чорбаджийски, който пропусна мача с Титоград заради наказание. Той ще замени Гълъбов. Любопитното е, че последният гол на Чорбаджийски в елита е именно във вратата на Етър при предишното гостуване на “болярите” на “Българска армия” – 3:0 на 21 октомври 2018 година.

Като ляв централен защитник ще играе Нуно Томаш. Възможно е Жеферсон да отстъпи мястото си на опитния Петър Занев, тъй като беше заменен принудително в края на двубоя с черногорците. Отпред червените ще изглеждат по същия начин. В ЦСКА няма да пазят титулярите, тъй като реваншът в Подгорица се очертава като протоколен при този резултат.

Етър ще покаже ново лице в сравнение с това, което бяхме свикнали да виждаме под ръководството на Балъков. Росен Кирилов няма да разчита на нападателите Иван Петков и Милчо Ангелов, които са контузени. На разположение не са още бранителят Христофор Хубчев и халфът Никола Колев, които се възстановяват от контузии. Тимът загуби и лидера си в защита Венци Василев, преминал в Арда, както и халфа Сърмов, заминал за чужбина. Въпреки кадровите проблеми, Кирилов е оптимист.

“Аз вярвам, че ще поднесем изненада. И на футболистите им говоря всеки ден – да, ЦСКА е фаворит, но до петък в 21,00 часа. На терена могат да се случат много неща, така че най-важното е да имаме вяра”, сподели в навечерието на двубоя Росен Кирилов.

Очаква се място в ложите да заеме Красимир Балъков, който пое националния отбор след напускането на Етър. Бала е неуморен, откакто пое националния отбор, и вече е изгледал двуцифрен брой контроли.

Вероятни състави:
ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Занев, Пинто, Кери, Фабрини, Тиаго, Евандро, Соу.

Етър: Иванов, Скерлев, Артюнин, Дюлгеров, Илиев, Апостолов, Станоев, Руменов, Стоянов, Младенов, Боджадж.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ