Чакането приключи Ботев (Враца) и Берое откриват новия футболен сезон

стадион христо ботев враца

Чакането свърши! Подготвителните лагери вече са в историята и сезонът в елита се подновява днес от 18,45 часа на стадион “Христо Ботев” във Враца, където местния Ботев и Берое ще имат честта да изиграят първия мач от новото първенство.

Двубоят предизвиква сериозен интерес в “малкия Ню Йорк”, както стана популярна Враца по крилатия израз на нападателя Валери Божинов. Причината е, че в края на редовния сезон на отминалото първенство двата тима се срещнаха тук и мачът предизвика сериозни дискусии, а врачани бяха наказани сурово за критиките към съдийството. Самият Божинов води подготовка във Враца, след като приключи взаимоотношения с Левски, но не е подписал, тъй като чака до последно предложение от чужбина.

Христо Златински беше уреден и се очаква да започне като титуляр, а последното ново попълнение Апостол Попов ще започне от резервната скамейка, тъй като е изостанал с подготовката. Златински не е играл в България от 31 май 2015 година, когато се разписа от дузпа за Лудогорец при равенството 1:1 срещу Берое.

Берое излиза като фаворит в двубоя, а сезонът е общо 53-и в историята на заралии в елита на футбола ни. През изминалата кампания Берое победи Ботев на два пъти – с 4:0 в Стара Загора и с 1:0 във Враца.

Треньорът Александър Томаш, който беше критикуван в края на миналия сезон, е оптимист. “Изисквам от себе си, ако развия себе си, ще развия и клуба. На новите играчи ще им трябва време, но съм доволен, че запазихме ядрото и то се вижда. Искам да сме агресивни, получавахме и червени картони, но и това влиза в играта. Отборът ни има качества, трябва да си повярваме, да надградим, работим върху това да побеждаваме“, каза Томаш в навечерието на мача.
Той няма да може да разчита на Вандерсон и Георги Ангелов, които все още не са готови след претърпените тежки контузии.

Атаката на Берое ще води опитният Мартин Камбуров. По фланговете ще действат Педро Еужение отдясно и Рубен Бригидо отляво. Двойката вътрешни халфове ще са Александър Цветков и Меледже, а пред тях ще е Карлос Охене.

Ивайло Стоянов от Петрич е главен арбитър на срещата, а негови помощници ще бъдат Велислав Миленков от Благоевград и Димитър Стоиловв от Кюстендил, а четвърти съдия е Георги Иванов от София.

На ниво елит Берое е побеждавал Ботев 23 пъти, а 21 са победите на сметката на врачани. 8 са равенствата, а головата разлика е 83:65 в полза на заралии. В исторически план Берое играе трудно във Враца, като в 26 срещи има едва 3 победи, а Ботев – 17.

Най-честият резултат между двата тима е 2:0 за Ботев (7 пъти). Берое обаче се намира в серия от четири мача без загуба от този противник, припомня официалният сайт на старозагорци. От последната победа на Ботев над Берое във Враца са изминали над 30 години, като това се е случило през май 1988 година – 1:0.

Вероятни състави:

Ботев Враца: Костов, Васев, Миланов, Керчев, Лясков, Атанасов, Златински, Михайлов, Генов, Домовчийски

Берое: Перниш, Василев, Баранов, Алкан, Бандаловски, Меледжи, Цветков, Еуженио, Охене, Бригидо, Камбуров

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ