Ботев (Пловдив) с 3-месечен срок да се издължи на общината

ботев

Ръководството на Ботев (Пд) има на разположение 3 месеца, за да изплати концесионните си задължения към Общината. В противен случай администрацията ще предприеме принудително събиране, става ясно от Доклада за изпълнение на концесиите, който пловдивският общински съвет ще разгледа и приеме на днешната си сесия. Задълженията са за спортния комплекс в квартал „Коматево“ и за стадион „Христо Ботев“.

Общата сума, която ръководството на клуба дължи към този момент, възлиза на 228 417 лева. Концесията на спортния комплекс е сключена през март 2012 година и е за 35 години. По отношение на самия обект е констатирано, че той се поддържа в отлично състояние и се използва по предназначение. Но за 2018 година концесионерът не е предоставил подробна справка за приходите; не е предоставил годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор; не е заплатил дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева; не са платени лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година; не е предоставена и гаранция за заплащане на концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева.

Също така няма предоставена нова застрахователна полица за обекта, като старата е изтекла през март 2019 година; концесионерът не е изпълнил задължението си за заплащане на данък сгради и такса смет.

Още по-лошо е положението по отношение на спортен комплекс стадион „Христо Ботев“.

„Меридиан мач“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ