Волейболистите опитали преврат срещу Пранди?!

силвано пранди 3

Силвано Пранди е получил вот на доверия от ръководството на Българската федерация по волейбол. Още по време на Лигата на нациите срещу Професора се е надигнал тих бунт, пише „Тема спорт“.

Сформирала се е група от волейболисти, които са останали недоволни от методологията на италианеца, начина му на ръководене на мачовете, както и виждането му за самата игра. 71-годишният специалист, който бе подкрепен от почти всички волейболисти преди старта на Лигата, впоследствие е загубил доверие у част от тях.

Стигнало се е дотам, че въпросната група е поискала среща с представители на Управителния съвет на централата. Те са настоявали Пранди да бъде освободен след края на комерсиалния турнир, за да може да бъде назначен български треньор, който да води „лъвовете“ в олимпийската квалификация следващия месец.

Според тях наследникът на Пранди е щял да има достатъчно време, за да подготви състава за предстоящите срещи с Пуерто Рико, Египет и Бразилия. Мачовете ще се проведат от 9 до 11 август в зала „Конгресна“ във Варна. Победителят в турнира ще спечели квота за Игрите в Токио догодина, а вторият отбор ще може да претендира за домакинство на последната квалификация, която ще се състои през януари.

В крайна смета обаче лично Данчо Лазаров се е застъпил за Силвано Пранди. Инженерът е бил категоричен, че италианецът има картбланш да води тима във Варна, както и на европейското първенство през септември. Едва след като минат тези два турнира, може да се коментира за евентуална смяна на Професора и България да има друг треньор за втората и последна квалификация през януари.

Лазаров дори заяви в понеделник, че няма да е фатално, ако „трикольорите“ не се класират за Олимпийските игри в Токио догодина.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ