Левски започва похода си в Европа от Братислава! Сините с куп проблеми, поне двама от новите започват като титуляри

Левски Черно море 19

Ще бъде ли лятото синьо за Левски? Само ако отборът си го направи. Днес за тима започва ерата „Петър Хубчев“. И единствено от бившия национален селекционер и екипа му зависи колко ще продължи тя. В последните дни слънцето се скри, вали дъжд, температурите спаднаха.

Но въпреки това на „Герена“ се надяват най-накрая и на тяхната улица да изгрее слънце. Всичко за тима стартира тази вечер под хълма Чебратьом в словашкия Ружомберок, където възпитаниците на Хубчев ше се изправят срещу едноименния местен тим в първи мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Треньорът има проблеми във всяка линия. Контузени са вратарят Николай Михайлов и централният нападател Дени Алар. Наказан е и другият човек за върха на атаката – Станислав Костов. Все още не е готов за игра централният защитник Холмар Ейолфсон, който през октомври миналата година скъса кръстна връзка на коляното. Левски не е с обигран състав, това се видя и в контролите, в които така и не постигна победа.

Очаква се Хубчев да хвърли като титуляри в боя две от шестте нови попълнения. На вратата ще застане черногорският национален вратар Милан Миятович, който дойде от Будучност и имаше добри намеси в спарингите. Пред него ще са капитанът Живко Миланов, взетият през лятото грък Янис Каргас, възстановеният Нуно Рейш и Иван Горанов.

Хубчев имаше колебания дали да не пусне Райнов в ариергарда за сметка на Каргас, но е решил да насити халфовата линия. В нея освен Райнов ще са още Тиам и младокът Юруков. По крилата ще нападат Станислав Иванов и Мариани, а заради проблемите в атака най-напред ще бъде поставен Паулиньо, който номинално играе на левия фланг. Няма да е изненада, ако схемата на сините в моменти прелива и в 4-4-2, като в нападение са Иванов и Паулиньо – така бе в част от контролата срещу Йънг Бойс (1:1).

На пейката ще останат трима от новите – взетите от Септември Асен Чандъров и Здравко Димитров, както и аржентинският плеймейкър Франко Мазурек. Последният е поизостанал с подготовката, но може да се появи на терена като резерва.

Едно от изискванията, които Петър Хубчев има е, когато отборът се брани, почти всички футболисти да бъдат зад линията на топката. Това изисква доста тичане, но така ще има по-малко празни пространства за съперника. В предни позиции пък ще се разчита на контри.

Ружомберок ще заложи на традиционните местни ценности – здрави единоборства и добра игра при статичните положения. Затова сините ще трябва да отговорят на агресията им. Най-големият проблем на домакините е свързан с факта, че вратарят Матуш Мацик е контузен. Той пропусна цялата подготовка заради проблеми с глезена. Затова и надали ще застане на вратата – медиите са го отписали, въпреки че от щаба на Ружомберок твърдят, че ще решават за участието му в последния момент. Съставът на словаците е доста млад, като само Ян Масло е над 30 години. Високият 199 сантиметра футболист ще командва отбраната.

В Словакия се опитаха да вдигнат настроението в Ружомберок, който през лятото се раздели с важни играчи, включително и капитана си Доминик Кружлияк, който бе продаден на Дунайска стреда. Медиите акцентират на неуспехите на Левски в последните години както в България, така и на европейската сцена. И посочват, че „треньорската въртележка“ на „Герена“ може да продължи, ако Ружомберок се класира за следващата фаза.

Възможно е по време на двубоя да превали. Публиката пък не би трябвало да окаже натиск върху Левски. Очаква се на стадиона, който е с капацитет около 4500 зрители, да има 4000 души, 500 от тях фенове на сините.

Вероятни състави:

РУЖОМБЕРОК: Крайчирик, Чурма, Масло, Йонец, Мойзиш, Такач, Косе, Хашек, Гал Анджезли, Костадинов, Новотни

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов, Кали Тиам, Мартин Райнов, Илия Юруков, Давиде Мариани, Станислав Иванов, Паулиньо

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ