Страх от синя инвазия тресе Ружомберок, полицията е на крак

Фенове Левски Лудогорец 22

Малкият словашки град Ружомберок е в ужас от предстоящата инвазия на феновете на Левски за мача с местния тим от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Само 450 гостуващи привърженици получиха възможност да си купят билети за двубоя, но в Словакия очакват поне няколко хиляди левскари да наводнят града и околностите му.

Притесненията на местните са, че една част ще се опитат да се внедрят сред местната агитка, а останалите ще останат по улиците и заведенията в търсене на начин да гледат срещата. Затова местната полиция е мобилизирала почти целия си ресурс.

Местните медии описват феновете на Левски, като „едни от най-фанатичните в цяла Европа“, които на почти всеки мач претъпкват стадиона си, защото Левски бил най-обичаният отбор в България. Те се притесняват от лошата слава, която се носи на агитката заради поредицата инциденти от последните години, които доведоха до неколкократното затваряне на сектори, а сега дори и на целия „Георги Аспарухов“ в евротурнирите.

„Полицията в Ружомберок е мобилизирала огромен ресурс от хора и техника, за да опази живота, здравето, собствеността и обществения ред на хората в града, както и да предотврати конфликти между агитките. Полицията също така ще се грижи за нормалния трафик около стадиона“, заяви шефът на местната полиция Радко Моравчик.

Той разкри, че и голяма част от собствениците на магазини и заведения са решили да ги държат затворени в деня на мача, именно уплашени от репутацията на българските фенове.

„Всички заведения и магазини в околностите на стадиона ще бъдат затворени, като тази стъпка е съгласувана между собствениците на бизнесите и ръководството на Ружомберок. В центъра на града също част от заведенията и магазините ще бъдат затворени в деня на мача“, добави Моравчик.

One comment

  • Ачо циганина

    10.07.2019 at 15:30

    Ще ви бият и на терена и след това и по главите говежди хей телета.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ