Левски се завърна към корените си с новите екипи

_E1A5801

Левски ще се завърне към корените си с екипите за новия сезон. Те ще имат съкровеното за всеки фен „Л“ на гърдите на играчите, като Илия Христов от Сдружение „Сини Сърца“ разкри, че това е нещо традиционно в цялата история на „сините“.

„За първи път буквата „Л“ се използва през 1924 г. на екипите срещу Ромкомит. Бялото „Л“ е неизменна част от историята на Левски, като от 1919 г. насам го има в емблемата. Левски ползва буквата в екипите си до насилственото преименуване на Динамо, а после, след като възстановява името си, го ползва отново“, разкри Христов.

Отвътре на фланелките има първия печат на Левски в историята му, той е поставен от вътрешната страна на яката. Има и жълто-червеното райе, посветено на първите цветове на клуба. Имената на играчите ще са на кирилица в българското първенство, а в евротурнирите ще са изписани на латиница.

С новите екипи пред камерите застанаха четирима играчи. Николай Михайлов представи белия вратарски екип, а със иния беше младата надежда Станислав Иванов. Резервният жълт беше демонстриран от Хали Тиам, а третият екип – черен на цвят – беше показан от новото попълнение Дени Алар.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ