Лудогорец грабна Суперкупата! Ново попълнение дебютира с гол, разградчани изравниха ЦСКА

ludogorec

Лудогорец спечели Суперкупата на България след успех с 2:0 над Локомотив (Пловдив) в срещата, състояла се на Националния стадион „Васил Левски“. Точни във вратата н „смърфовете“ бяха новото попълнение на „орлите“ Мавис Чибота в третата минута и Джоди Лукоки в 90-ата.

За Лудогорец това е четвърта Суперкупа на България. Шампионите се изравниха с ЦСКА, който също е печелил трофея токова пъти.

Мачът започна с натиск на „орлите“. Първият шанс бе пропуснат от Кешерю. В третата минута Лукоки проби отдясно и центрира в наказателното поле на Локомотив, Кешерю върна към Чибота, който с шут от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

В 9-ата минута Кешерю пропусна да удвои. Мартин Луков се намеси решително в ситуацията, спасяйки изстрела му.

В 16-ата минута „смърфовете“ вкараха след заучено положение от фаул, но попадението правилно бе отменено заради засада на Стивън Езе. Четири минути по-късно Момчил Цветанов се пребори с двама противникови футболисти и шутира от малък ъгъл в аут.

В 34-ата минута Марселиньо стреля над напречната греда. Малко по-късно Чибота се освободи с хитър финт от бранител и стреля силно от границата на наказателното поле, но Луков изби. След изпълнението на корнера Григоре виждаше как бележи втори гол за Лудогорец чрез удар с глава, но топката мина на сантиметри покрай лявата греда.

В 45-ата минута „орлите“ допуснаха нова грешка в отбрана. Аралица подаде с пета на Карагерен, който върна към свой съотборник. Последва шут, който се спря в мрежата на Пламен Илиев, но и това попадение правилно бе отменено заради засада на Карагерен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ