Локомотив (Пд) и Лудогорец влизат в битка за първия трофей през сезона

Локомотив Пловдив финал купа България 7

Тази вечер от 20,30 часа шампионът Лудогорец и носителят на Купата на България Локомотив Пловдив ще си оспорят първия трофея за новия сезон.

Двата тима кръстосват шпаги за Суперкупата на страната на националния стадион „Васил Левски“, като двубоят ще е генерална репетиция преди участието им евротурнирите, като това се отнася в по-голяма степен за разградчани, тъй като Локомотив влиза в кампанията едва в края на юли.

Шампионите ще използват мача, за да се обиграят за гостуването в следващата сряда на Ференцварош в първия предварителен кръг на Шампионската лига, като достигането до групите е отново голяма цел пред „орлите“. При успех Лудогорец ще събере 4 трофея, колкото има и ЦСка, и ще изпревари Левски, който е с 3.

Очакванията са треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев да се върне на изпитаната схема 4-2-3-1, като остави на пейката Марселиньо, а пусне от първата минута двама от новите – Битон и Чибота. На десния фланг вероятно ще излезе друг от новите – Икоко. Стоев няма да разчита на контузеният Вандерсон, както и на Анисе и Жоржиньо, които са на Купата на африканските нации.

Аут от състава на Бруно Акрапович пък е Ален Ожболт, който има проблеми с адукторите в последните дни. Треньорът на Локо няма да рискува с героя от финала срещу Ботев, за да го запази за евробитките. От резервната скамейка ще започне и завърналият се на „Лаута“ Георги Илиев. От новите като титуляр се очаква да започне Петър Витанов.

Вероятни състави:

Лудогорец: Илиев, Икоко, Моци, Григоре, Недялков, Дяков, Горалски, Лукоки, Битон, Чибота, Кешерю.

Локомотив Пд: Луков, Петрович, Езе, Томашевич, Карагарен, Умарбаев, Цветанов, Бахтич, Витанов, Аралица, Илиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ