Левски най-накрая се разписа в Австрия! Сините врътнаха реми с шампиона на Швейцария

Евандро Станислав Иванов Цска Левски 30

Левски изигра най-добрия си мач от подготовката в Австрия срещу шампиона на Швейцария Йънг Бойс. Ден преди да си тръгнат за България възпитаниците на Петър Хубчев направиха 1:1 срещу силния съперник. По-важното беше, че столичният тим изигра един много добър мач и се представи на високо ниво само 24 часа след тежката загуба от Тюркгюджю-Атаспор (Мюнхен) с 0:4. Станислав Иванов бе точен за българския отбор, докато за Йънг Бой се разписа Николас Нгамалеу.

Първата атака бе за швейцарците, но ударът мина покрай вратата на Миятович. Левски отвърна с хубава атака, но последният пас на Паулиньо към Иван Горанов бе пресечен. В 16-ата минута Изчистена топка попадна в Тиам, който веднага я пусна в коридор към Станислав Иванов. Младокът напредна и с хубав удар по земя вкара за 1:0 за Левски.

По-късно талантливият нападател можеше да вкара и второ попадение, но бе изпреварен от вратаря на швейцарците. Иван Горанов изпревари Нсаме на голлинията на Левски и спаси тима си от попадение.

Тиам и Станислав Костов бяха много близо до втори гол в полза на „сините“. Халфът пое топката след центриране, финтира противник и стреля, но защитник изби през голлинията. Топката попадна в Костов, който финтира противник, а след това стреля над гредата.

В края на първото полувреме Гаудино нацели гредата на Миятович от фаул.
На почивката треньорът на Йънг Бойс направи осем промени, докато Петър Хубчев нито една.

Първата смяна за Левски бе в 55-ата минута. Илия Димитров влезе на мястото на Станислав Костов. Янис Каргас пък замени Деян Иванов.

Йънг Бойс бе по-активен първите 20 минути на второто полувреме, но Левски бе стабилен в защита и не позволи сериозни опасности пред Миятович. „Сините“ действаха на контраатаки, като при една от тях Станислав Иванов направи отличен пробив, финтира бранител и стреля силно. стражът на швейцарския шампионс мъка изби в корнер. Треньорът на Йънг Бойс пожела да вкара в игра някои от играчите, които бяха излезли на почивката и се наложи консултация със съдиите и с Петър Хубчев. В крайна сметка разрешиха да влезе само един играч.

В 77-ата минута Йънг Бойс изравни резултата, след като Каргас нескопосано върна топката към Миятович, а Николас Нгамалеу прехвърли стража на Левски за 1:1.

В последните минути „сините“ натиснаха, но не успяха да стигнат до втори и победен гол.

Така Левски си тръгва от Австрия с три загуби и един равен мач. Тимът ще се готви в България за първия мач от сезона.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ