Левски ще се реваншира на феновете си! Сините завършват лагера срещу шампиона на Швейцария

768x432

Точно 24 часа, след като Левски претърпя унизителна загуба с 0:4 от новака в четвърта дивизия на Германия – Тюркгюджю-Атаспор (Мюнхен), „сините“ излизат в генерална репетиция преди старта на сезона срещу шампиона на Швейцария Йънг Бойс. Двубоят започва в 19:30 часа, като ще се играе на стадиона във Фюген. Наставникът Петър Хубчев беше бесен и крайно разочарован от изявите на младите играчи срещу германците, но проблемите пред него не спират. Новото попълнение Янис Каргас, който получи директен червен картон, може и да пропусне мача, тъй като по новите правила на УЕФА трябва да изтърпи наказание. Това обаче ще стане ясно преди срещата. Ако това се потвърди, най-вероятно Мартин Райнов ще играе централен защитник до Нуно Рейш. Новият нападател Дени Алар няма да може да дебютира срещу „жълто-черните“, тъй като е аут за 10 дни заради травма в прасеца. Холмар Ейолфсон пък още не е готов да играе, въпреки че отборът има нужда от него, той ще гледа от трибуните поне още месец-два. Плеймейкърът Франко Мазурек игра 70 минути, като най-вероятно няма да може да играе отново титуляр, тъй като е по-назад с подготовката от колегите си.

Предвид факта, че Левски нямат 20 здрави полеви играчи, Хубси със сигурност ще заложи на минимум един-двама от играчите, които стартираха срещата с Тюркгюджю-Атаспор.

Това е последната четвърта проверка на левскарите в Австрия, като на този етап имат три загуби и нямат отбелязан гол, головата разлика на тима е 0:6. Грандът от София отстъпи първо с 0:1 от Ред Бул Брагантино, а след това и с 0:1 от руския шампион Зенит.

Бившият национал на Франция и нападател на Пари Сен Жермен Гийом Оаро води атака на швейцарците, които победиха с 3:1 Щутгарт пред погледа на Хубчев и помощниците му. Таранът има 113 гола в около 150 мача за клуба. Именно неговите голове срещу Динамо (Загреб) класираха Йънг Бойс в групите на Шампионската лига през последната кампания на турнира, а след това донесе четирите точки на тима си в груповата фаза. Той вкара и двата гола за победата с 2:1 над Ювентус с Криситано Роналдо, а също така беше точен при равенството 1:1 с Валенсия.

Интересното е, че ден преди Йънг Бойс да пристигне в Австрия отстъпи с 0:1 от Вадуц, който преди година изхвърли Левски от Лига Европа.

Вероятен състав на Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Мартин Райнов, Иван Горанов, Кали Тиам, Давиде Мариани, Атанас Кабов, Мартин Петков, Паулиньо, Станислав Костов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ