Пълен резил! 20-годишен изхвърли Григор Димитров още на старта на Уимбълдън

Григор Димитров полуфинал Garanti Koza 2017 5

Григор Димитров записа най-големия резил в кариерата си! Българинът отпадна още на старта на „Уимбълдън“, въпреки че водеше с 2:0 сета срещу Корентин Муте. Григор позволи на 20-годишния французин да го обърне до 2:3 сета (6:2, 6:3, 6:7(4), 3:6, 1:6) и да го изхвърли от любимата му настилка.

Това беше първи мач между двамата. Високият 175 сантиметра Муте е №85 в световната ранглиста в момента, като това е и най-високата позиция в кариерата му.

Прохождащият на трева французин е абсолютен дебютант на „Уимбълдън“. Това обаче не му попречи да нанесе звучен шамар на българина. Григор до момента имаше добри спомени от „Уимбълдън“, където достигна до полуфинал преди 5 години.

Димитров стартира добре срещата, повеждайки с 2:0 сета, в които нямаше особени проблеми. След това обаче последва спад в играта на българина, който видимо се изнерви и започна да редува грешка след грешка. Муте от своя страна го изненадваше с отлични изпълнения и в крайна сметка съумя да постигне знаменития обрат и да се класира във втория кръг. Там палачът на Гришо ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. 18-годишният канадец осъществи обрат срещу сънародника си Васек Поспишил и го надви с 5:7, 6:2, 6:4, 6:3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ