Шокиращо! Аматьори от четвърта лига разгромиха Левски в Австрия

Николай Михайлов Цска Левски 33

Левски допусна доста тежко поражение в предпоследната си контрола на австрийска земя. Отборът на Петър Хубчев загуби с 0:4 от аматьорския германски Тюркгюджу-Атаспор. Тимът от Мюнхен е любимият на турската общност в най-големия град в Германия, като през тази година се изкачи от петото ниво на футбола до четвъртото и има амбиции да заиграе сред професионалистите.
Левски пък продължава да не може да се разпише в контролните си срещи в Австрия, допускайки само поражения. Най-болезненото за „сините” в днешния ден бе, че отборът не успя да отправи точен удар към германската врата.

В 17-ата минута германският тим бе близо да открие резултата, но гредата спаси Левски. Българският клуб допусна грешка при изнасянето на топката и тя се озова след бърз пас в Карл-Хайнц Лапе. Той овладя и стреля отблизо с левия крак, но топката се отклони в десния страничен стълб на Михайлов. Миг по-късно Йълмаз изпълни ъглов удар директно, но Николай Михайлов улови уверено топката.

В 26-ата минута Тюркгюджу-Атаспор стигна до дузпа, след като Деян Иванов застигна Касим Рабихич и с лявата си ръка го избута преди футболистът на германците да стреля към вратата на Михайлов. Така босненецът спечели дузпа и застана зад топката и с фин удар по земя прати топката в левия ъгъл на Михайлов, който се метна вдясно.

Второто полувреме стартира с много грубо влизане от защитника на Левски Каргас в краката на Бенедикт Кирш, което предизвика гнева на отбора на турската общност в Мюнхен. За действието си Янис Каргас получи директен червен картон. След изгонването на играча пък „сините” продължиха да играят с 10 човека.

В 50-тата минута Тюркгюджу реализира попадение, което бе отменено. Фуркан Зорба отбеляза с глава, но голът бе отменен, тъй като според страничния арбитър Зорба бе в положение на засада. Малко се това Тюркгюджу поведе с 2:0, след като германският тим създаде бързо нападение през средата, а топката бе пратена вляво за „деветката” на отбора. Той върна успоредно за Карл-Хайнц Лапе, който бе оставен непокрит и бързо-бързо след оставането с 10 човека на терена Левски допусна втори гол.

След час игра Тюркгюджу поведе с 3:0 на Левски. Фуркан Зорба, който реализира гол малко преди това, който бе отменен, този път отново реализира с глава след центриране от корнер и от три метра, оставен сам, стреля и покачи резултата. Три минути Карл-Хайнц Лапе опита да вкара на Николай Михайлов отблизо с пета, но стражът на Левски излезе добре и изчисти в корнер.

В 74-ата минута германците хитро изпълниха бързо свободен удар в половината на Левски. Лапе бе видян вляво и с диагонален изстрел с десния крак направи резултата 4:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ