Пратиха Григор на корт №15, мачът му е трети в програмата

григор димитров 27

Григор Димитров стартира участието си на Уимбълдън днес (1 юли). 28-годишният хасковлия ще се из­прави в първия кръг срещу французина Корентен Муте в късния следобед. Двубоят е трети от програмата на корт №15, а срещите на него започват в 13:00 часа българ­ско време. Григор трябва да изчака един мъжки и един жен­ски мач. Надпреварата на съ­щия корт откриват Янко Типсаревич (Сър) срещу Йошихито Нишиока (Яп), а след тях ще излязат Юлия Путинцева (Казахстан) и Наоми Осака (Яп). Това означава, че двубо­ят на Димитров най-вероят­но ще започне не по-рано от 17:00 часа.

Хасковлията е полуфиналист на Уимбълдън през 2014, докато 20-годишният Муте ще дебютира на турнира от Големия шлем на трева в Лон­дон. Днес участието си в над-преварата започват светов­ният №1 Новак Джокович (за­щитаващ титлата си от ми­налата година), Стан Вавринка, Александър Зверев, Стефанос Циципас и Кевин Андерсън. При дамите на кортовете в Ол Инглънд клъб пък ще видим Симона Халеп, Винъс Уилямс, Каролина Плишкова, Каролин Вожняцки, Елина Свитолина и Виктория Азаренка.

Същевременно скандалите на политическо ниво в тениса отново излязоха на преден план. Това стана факт, след като 10-членният Съвет на играчите, чийто президент е Джокович, бе напуснат от че­тирима представители. Са­мият сърбин разкри, че също е имал планове да се раздели с поста си. Робин Хаасе, Джейми Мъри, Дани Валверду (бивш треньор на Григор Ди­митров) и Сергей Стаховски вече го направиха и се отказа­ха от ролите си в съвета. Те обявиха напускането си след проведена 7-часова среща в Лондон. Конкретната причи­на, която е преляла чашата за тяхното оттегляне, е изби­рането на Уелър Евънс за представител на тенисисти­те в Борда да директорите на АТР. Въпросните четирима души подкрепяха кандидату­рата на бившия елитен тени­сист Николас Лапенти, който в крайна сметка загуби гласу­ването.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ