ЦСКА даде отпор на Шахтьор, но все пак загуби! Отмениха гол на Али Соу

8680d5fc9dfbdea1e9604f72d3d86d12.image.960x720

ЦСКА допусна втора загуба в контролите преди началото на сезона. Армейците отстъпиха с 0:1 от Шахтьор Донецк в Австрия. Единственият гол в мача бе дело на Сикан, който се разписа още в 10-ата минута.

Първата сериозна опасност бе пред червената врата. Във втората минута Соломон дриблира между няколко бранители на ЦСКА и шутира по земя от 15-16 метра, но в аут. Сериозният натиск на Шахтьор от началото на мача бе материализиран в 10-ата минута. Тогава украинският шампион организира добра атака отдясно, топката стигна до Сикан, който с удар от десетина метра вкара за 1:0.

В 18-ата минута червените изпуснаха отлична възможност да изравнят. Евандро преодоля на скорост с топка в крака около 50 метра отляво и подаде към Жеферсон. Бразилският ляв защитник центрира брилянтно към Али Соу, който стреля с глава от 5-6 метра, но направи по-трудното и изпрати топката над напречната греда.

Последваха две опасни атаки на Шахтьор, които завършиха с диагонални удари в аут. В 40-ата минута и червените обстрелваха вратата на съперника чрез Тиаго, но ударът му премина покрай лявата греда.

В 44-ата минута Фабрини задържа добре топката и намери Жеферсон пред наказателното поле на Шахтьор. Последва много добър извеждащ пас към Соу, който вкара сам срещу вратаря, но попадението бе отменено поради засада. Секунди по-късно Пятов излезе да пресече дълъг пас към Соу, но сбърка и Евандро му отне топката. Последва шут от 45 метра към празната врата на украинците, който обаче излезе в аут.

През първия четвърт час на второто полувреме Шахтьор повече владееше топката, но червените демонстрираха организирана игра в отбрана и не допускаха някакви по-сериозни положения пред вратата.

В 70-ата минута Стойчо Атанасов намери Соу пред наказателното поле, таранът се завъртя и стреля, но стражът на Шахтьор спаси.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ