Станимира Петрова донесе второ злато на България

65956789_2066607540134235_7462519326206066688_n

Станимира Петрова спечели златен медал в категория до 57 килограма от турнира по бокс за жени на Европейските игри в Минск. На финала тя победи ирландката Михаела Уолш.

Двубоят на ринга в Беларус беше равностоен, като Петрова показваше по-добър контрол над мача, а Уолш атакуваше по-настървено след първия рунд. Ирландката обаче така и не стигна до достатъчно точки, защото и Петрова се включваше при размяната на удари.

Европейската шампионка спечели с 4:1 съдийски гласа.

Двубоят започна с бърз десен прав удар на Станимира Петрова в главата на ирландката. Последва дясно кроше на българката. Микаела Уолш отвърна с ляв прав. Станимира Петрова свали гарда и чакаше атака на ирландката. Петрова пласира десен прав удар в главата на Уолш. Ирландката отговори с ляв прав удар.

Вторият рунд стартира с десен прав удар на Станимира Петрова. Микаела Уолш върна
ляв прав в главата на Станимира Петрова. Ляв ъперкът на българката. Последва клинч, в който Уолш държеше българката с дясната ръка, а лявата удряше. Нова серия от удари в тялото понесе Станимира Петрова.

Двете състезателки заиграха повече позиционно. Българката получи ляв прав при размяна на удари. Станимира свали гарда и в стил “Тайсън Фюри” избягваше ударите на ирландката. Мощни удари на Станимира Петрова в серия ляв и десен и донесоха предимство. Десен прав в главата на Уолш малко преди финалния гонг, затвърди предимството на Станимира Петрова.

По-късно днес и Даниел Асенов ще боксира за злато в категория до 52 килограма. Негов съперник е Габриел Ескобар от Испания.

Това е второ злато за България от Игрите в Минск, след като по-рано Мария Оряшкова спечели титла в самбото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ