Царско село с трансферен удар! Новакът в Първа лига подписа със бразилски защитник

960-600-gustavo-rosa

Царско село осъществи пореден трансфер преди дебютния си сезон в Първа лига. „Царете“ подписаха договор с централният защитник Густаво Роса, който премина успешни проби в състава на Никола Спасов. Роса игра в двете контролни срещи, в които Царско село записа победи нас Струмска слава и Спартак Плевен.

Изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски представи официално седмото ново попълнение на отбора. 27-годишният централен защитник е висок 191 см и има както бразилски, така и италиански паспорт. Той пристига от бразилския Спорт Клуб Атибая. Предишният сезон обаче Роса бе част от хърватския Хайдук Сплит, с който отстрани българския Левски в Лига Европа. В последствие Роса играе 90 минути в двубоя на Хайдук срещу Евертън на „Гудисън Парк“.

Голяма част от кариерата на Роса преминава в бразилската Серия Б, където е част от тимовете на Брегантино и Селгуеро. В Европа бранителят играе и за португалския Санта Клара.

“Във времето, в което Густаво Роса бе при нас успя да убеди треньорското ръководство, че има необходимата класа да играе за Царско село. Той е футболист с опит и много бързо се вписа в нашия клуб. Свикнали сме да казваме, че селекцията е отворен процес, но нашата селекция е към своя край. Това обаче не значи, че сме приключили“, заяви Андреевски.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ