България скача за задължителна победа срещу САЩ

България Канада волейбол световно 2018 (34)

Волейболистите от националния отбор на България излизат днес от 20,40 часа в пловдивската зала “Колодрума” срещу САЩ само за победа в турнира на Лигата на нациите.

Възпитаниците на Силвано Пранди ще се опитат да се сработят максимално добре в трите двубоя в Пловдив срещу САЩ, Иран и Сърбия, преди решаващата олимпийска квалификация във Варна (9 11 август). В нея националите ще се борят за олимпийска квота срещу олимпийските шампиони от Бразилия, Пуерто Рико и Египет.

Селекционерът на България Силвано Пранди остави извън групата за двубоите в Пловдив близнаците Георги и Валентин Братоеви, но те със сигурност влизат в плановете му за олимпийската квалификация във Варна.

За първи път в групата за двубоите на България от Лигата на нациите през 2019 година попадна разпределителят Чоно Пенчев, който заедно с близнака си Розалин Пенчев ще излязат с екипа на националния отбор в родния си Пловдив. Техният по-голям брат Николай Пенчев получи заслужена почивка, след като преди няколко дни стана баща за първи път.

Към националния отбор се присъединиха и звездите Виктор Йосифов, Николай Николов и Теодор Салпаров.
От другата страна на мрежата ще застане един силно подмладен тим на САЩ, който е воден от помощника на Джон Спероу – Роб Нилсън.

Американците, които са домакини на финалите на Лигата на нациите в Чикаго от 10 до 14 юли, ще играят без 8 от звездите си (Матю Андерсън, Максуъл Холт, Мика Кристенсън, Тейлър Сандър, Аарън Ръсел, Дейвид Смит, Кавика Шоджи и Ерик Шоджи), които останаха да се готвят в САЩ за турнира от финалната шестица.

Сред волейболистите, които ще играят за САЩ в Пловдив обаче личат имената на Бенджамин Патч, Дъстин Уотън, Тейлър Ейвърил, Томас Джаешке, Джейк Ланглоа и Гарет Муагутутиа.

Двубоят България – САЩ е с начален час 20,40 и ще бъде излъчен на живо по МАКС СПОРТ 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ