ЦСКА с първа загуба в контролите! Армейците паднаха от съперника на Лудогорец в ШЛ

8680d5fc9dfbdea1e9604f72d3d86d12.image.960x720

ЦСКА не успя да победи за първи път през летните контроли. „Червените“, водени от Добромир Митов, загубиха с 0:1 от съперника на Лудогорец в Шампионската лига – Ференцварош. Единственият гол в двубоя падна в 71-ата минута и бе дело на Токмач.
Така след две победи с по 3:0 срещу Локо (Горна Оряховица) и чешкия Прибрам, „армейците“ са спрени.

За унгарците това пък бе втора поредна контрола в рамките на 24 часа. Вчера те загубиха с 1:2 от бразилския Ред Бул.

Двубоят започна по-добре за унгарския тим и той стигна бързо до две ситуации, които обаче бяха отразени прекрасно от Витаутас Черниаускас. „Червените“ отговориха на огъня с огън и в 18-ата минута Евандро преодоля цели трима от „зелените“, но изстрелът му не попадна в целта.

 

Последваха нови силни минути и в 21-ата Ференцварош бе много близо да вкара. Черниаускас обаче успя да отрази отново по невероятен начин шут от 5-6 метра. ЦСКА отново отговори по най-добрия начин, след като Али Соу тресна гредата с бомбен шут. До края на частта гол така и не падна.

През първите минути на втората част головите положения пред двете врати съвсем липсваха. Първото такова дойде чак в 66-ата минута и бе изстрел от 20-ина метра, който обаче бе отразен от Черниаускас.

В 71-ата минута Токмач получи топката малко след центъра на терена, стигна до наказателното поле и след шут по земя в долния ляв ъгъл вкара за 1:0.

В следващите минути българският тим поиска дузпа на два пъти за нарушение и игра с ръка, но такава не бе отсъдена в нито една от двете ситуации.

До края на мача „червените“ не успяха да намерят път към вратата на съперника и така се стигна до минималната загуба.

След днешния спаринг ЦСКА има още два мача в Австрия – срещу Шахтьор (Донецк) (30 юни), който вчера победи с 3:0 Лудогорец, и с РБ Залцбург (3 юли).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ