Литекс привлече бивш селекционер на юношеския национален отбор

15614714912

Нов треньор започна работа в Литекс. Любомир Божанков вече е помощник на старши треньора Живко Желев. Другият асистент на наставника е Стоян Ставрев, който е треньор на вратарите в клуба от Втора лига.

„Да, в Литекс съм. Благодарен съм на хората тук за възможността, която получавам, най-вече на Живко Желев за поканата“, потвърди Божанков пред Блиц.

Той влезе в ролята на асистент на Желев в първата контрола на Литекс от лятната подготовка. В нея „оранжевите“ прегазиха с 6:1 Спартак (Плевен), а на 28 юни от 18 часа приемат елитния Дунав (Русе) на Градския стадион в Ловеч.

Перспективният специалист за последно беше национален селекционер на юношите, родени след 1 януари 2003 г. 41-годишният Божанков е роден в София, а футболната му кариера преминава последователно през Славия, Пирин, Хасково, Берое, Нафтекс, Родопа, Видима-Раковски, Миньор (Перник), Марек и Академик (София). Общо в родния футболен елит има 110 мача и 12 гола, бронзов медалист в шампионата през сезон 1996/97 със Славия.

След края на състезателната си кариера Божанков работи като треньор в детско-юношеския футбол. През юни 2018-а стана селекционер на България (до 15 години), а през март тази година се раздели с тима.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ