Страхотно! Оряшкова спечели злато от Европейските игри в Минск

768x432

Деветкратната европейска и четирикратна световна шампионка в самбото Мария Оряшкова спечели златен медал за България на Европейските игри в Минск.

Тя стигна до титлата в категория до 80 килограма, след като на финала се справи с конкуренцията на рускинята Жанара Кусанова. Рускинята първа реализира точка, но българката отвърна и така си осигури златото.

Оряшкова започна турнира в Минск с трудна победа срещу представителката на домакините Светлана Тимошенко с 3:2 точки, а на полуфиналите се справи с украинката Алина Ковалска с 2:0.

Оряшкова ще участва в Минск и в турнира по борба в категория до 76 килограма, така че в следващите няколки дни ще трябва да свали килограми, за да влезе в категорията си.

Българският спорт върви мощно напред и днешният ден е потвърждение на това. Нашите представители в Минск спечелиха 8 медала за ден, един от които златен. И имат 9 от началото на Игрите. В сравнение с общо 10 от миналите. В момента България е на 9-о място по медали, изпреварвайки Холандия и Великобритания….Замълчете, хейтъри…

В Международния олимпийски ден, българските спортисти спечелиха осем медала и общо на сметката си имат девет отличия 1 златен, 4 сребърни и 4 бронзови.
Кулминацията бе първото и единствено злато до момента, което донесе Мария Оряшкова в самбото в категория до 80 килограма.
Лидер в класирането по медали е Русия с 38 медала – 19 златни, 9 сребърни и 10 бронзови.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ