Царско село няма спирка! Новакът в Първа лига подписа с холандско крило

00792149

Царско село привлече холандското крило Родни Антуи, който пристига от ФК Волендам. През изминалия сезон Антуи е изиграл 28 мача във второто ниво на холандския футбол, като е реализирал 3 гола и има в актива си 4 асистенции. 23-годишният футболист се представя еднакво добре като във всяка зона на атаката, но повечето от мачовете е играл като ляво крило. Антуи е висок 176 см. Той е роден в Амстердам, но има ганайски корени.

Кариерата на новото попълнение на Царско село в Утрехт, където прави дебют в елита на Холандия на 19 години. Още във втория си мач той реализира победен гол във вратата на Фейенорд, с който неговият тим печели с 2:1 гостуването в Ротердам пред близо 43 000 зрители.

През сезон 2016/2017 година Антуи е трансфериран от Утрехт във Волендам, а последните два сезона е твърд титуляр в новия си клуб.

Утре Родни Антуи ще направи първа тренировка с новите си съотборници от Царско село. Той пристигна в България късно в събота вече и бързо се разбра с ръководството на новаците. „Вече анонсирахме, че ще има изненади. Мисля, че Антуи е една от тези изненади. Никола Спасов прецени, че този футболист ще се впише в нашата игрова концепция. Все пак има добър опит в първото и второто ниво на холандския футбол и ще ни помогне много. Селекцията при нас все още не е приключила“, заяви изпълнителният директор на Царско село Иво Андреевски, който връчи „червената“ фланелка на новото попълнение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ