Загубите следват една след друга! България не успя да вземе и гейм на Русия в Лигата на нациите

България Канада волейбол световно 2018 (38)

Мъжкият национален отбор на България по волейбол инкасира своето 8-о поражение в Лигата на Нациите, след като отстъпи срещу Русия с 0:3 гейма (20:25, 20:25, 21:25). Това бе четвърта поредна загуба за „лъвовете” в надпреварата и втора поред от минитурнира в Куяба, Бразилия.

В генералното класиране родният представителен тим заема 12-о място с актив от 3 победи и 8 загуби. Русия пък се изкачи на втора позиция с 9 успеха и едва 2 поражения.

Селекционерът Силвано Пранди избра следния стартов състав за мача срещу „сборная” на бразилска земя: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Розалин Пенчев, Мартин Атанасов, Красимир Георгиев, Светослав Гоцев и либеро Владислав Иванов.

Началото на първия гейм беше сравнително равностойно, като постепенно Русия започна да увеличава преднината си. Първото техническо прекъсване дойде при 5:8 след грешка на нашия разпределител Георги Сеганов. Ас на Виктор Полетаев увеличи пасива, който все пак успяхме да наваксаме до 11:12. Въпреки усилията на родния тим, „сборная” отново имаше три точки аванс при втората техническа пауза. Момчетата на Силвано Пранди се доближиха до съперника при 16:17, след което дойдоха три безответни точки за Русия. Две от тях представляваха наши грешки, а таймаутът на Пранди не помогна. Мощна атака на Полетаев позволи на Русия да дръпне напред след 25:20.

Втората част вървеше точка за точка до 4:4, за да нанижат руснаците три последователни точки. Успешна атака на Фьодор Воронков и две контри на Виктор Полетаев отвориха разлика от 7:4. Техническата пауза дойде при 5:8, а след нея имаше поредна серия за противника, която изглеждаше обезсърчителна – 5:11. Неразбирателство между Сеганов и Светослав Гоцев доведе събитията до 8:14. Втората техническа пауза стана факт при 11:16. Като цяло в този гейм „трикольорите” отстъпваха много сериозно и така отново се стигна до успех за Русия с 25:20.

Третият гейм имаше малко по-позитивно начало за нашите, докато в редиците на руснаците се отбеляза известно отпускане. До 5:5 събитията вървяха равностойно и точка за точка, като за първи път в срещата имахме предимство при една от техническите паузи – 8:6. Това се оказа част от една добре серия, която ни позволи да поведем с 10:6. Постепенно обаче на преден план отново излязоха сервисите и страховитите атаки на Полетаев.

При 15:13 имахме всички шансове да се оттеглим на втора техническа пауза с аванс, но вместо това Русия осъществи обрат – 15:16. Това се оказа тежък психологически удар за България, докато от другата страна Полетаев просто нямаше спирка. Всяка атака минаваше през нападателя изглеждаше орисана да успее, а когато той застана на начален удар, ситуацията се влоши. Благодарение на неговите сервиси руснаците дръпнаха с 21:15 и до голяма степен сломиха тима на Пранди. След като най-сетне успяхме да превъртим Полетаев на линията за начален удар, волейболистите ни успяха да съкратят част от пасива. Въпреки това грешка от сервис на Цветан Соколов сложи точка на спора при 21:25.

Утре родните национали излизат в сблъсък срещу заемащия 14-о място тим на Германия (2 победи и 8 загуби).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ