ЦСКА с проект за 25-хиляден стадион и 1600 паркоместа

unnamed

Планът на ЦСКА по отношение на стадиона съдържа разрушаване на „Армията” до основи и строителство на чисто ново съоръжение с капацитет за около 25 000 зрители плюс нови 1600 паркоместа. Ръководството на клуба е готово да направи инвестиция в размер на около 30 млн. евро. Това става ясно от репортаж на Стоян Георгиев, излъчен в сутрешния блок на bTV.

Думата в него взимат адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов, както и кметицата на район „Средец” Мария Ачкова.

„Съоръжението ще бъде изградено в чашата на сега съществуващото. Няма да падне нито едно дърво нито при строежа, нито при завършения проект. Освен това цялата транспортна връзка до стадиона ще бъде подземна”, посочи адвокат Трендафилов. Идеята на ЦСКА е автомобилите да бъдат спирани под игрищата на ДЮШ, а връзката с булевард „Драган Цанков” да е изцяло подземна.
Планът за Борисовата градина обаче в момента не позволява строителство на нов стадион, а само подобрение на стария. „Настоящият план предвижда само леки козирки, и то само над част от трибуните. Не е предвидено никакво друго строителство или реконструкция”, допълни адвокат Трендафилов.

Получени са и обратни предложения – за премахване на всички спортни съоръжения от парка. Кметицата Мария Ачкова посочи, че граждани излезли дори с идеята да се проведе референдум по този въпрос. Адвокат Трендафилов обаче контрира: „Смятам, че подобно нещо е абсурдно. Това е домът на ЦСКА и стои там от 1923 година. За цялата червена общественост това е дом и храм”.
Второто и финално публично обсъждане на проекта за план на Борисовата градина ще е на 26 юни в УАСГ. Вчера „Капитал” съобщи, че по проекта са постъпили няколко стотици възражения. Те са основно по 4 линии – на граждани, от ЦСКА, от кметовете на райони „Средец” (Мария Ачкова) и „Лозенец” (Цветелина Данаилова), както и от природозащитници.

Разглеждането на предложенията ще стане след обсъждането на 26 юни. Стотици фенове на ЦСКА са копирали и входирали едно и също искане – за построяване на нов стадион. След като се разгледат становищата, те ще се отнесат до експертите от Направление „Архитектура и градоустройство” към Столична община. Те могат да изискат от архитект Атанас Ковачев да преработи плана си за Борисовата градина.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ